Επικαιρότητα

Σε… εορταστικό ρυθμό ο τουρισμός των Ιωαννίνων

Off

Χιλιάδες ήταν και εξακολουθούν να είναι οι επισκέπτες στην πόλη και τους κοντινούς ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων για τις ημέρες του Πάσχα, όπως στα χωριά του Ζαγορίου, ενώ η κίνηση τη Δευτέρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και από επισκέπτες γειτονικών περιοχών, που επιστρέφοντας στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, έκαναν μία στάση στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Οι πληρότητες των ημερών του Πάσχα στην πόλη και στους ορεινούς προορισμούς, άγγιξαν το απόλυτο, με ιδιαίτερο στοιχείο μάλιστα τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Λευτ. Ζαρκάδας από την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ότι ενώ μέχρι τη Μεγ. Πέμπτη η κίνηση φαινόταν μεν αυξημένη, αλλά με τις κρατήσεις στα επίπεδα του 70-80%, οι κενές κλίνες γέμισαν με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, από επισκέπτες που επέλεξαν τελικά να περάσουν το Πάσχα σε έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρκάδας ήταν η πρώτη φορά που αυτό παρατηρήθηκε σε τόσο έντονο βαθμό, δίνοντας μία πιθανή εξήγηση που σχετίζεται με το ότι πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα περίμεναν να πάρουν το δώρο Πάσχα για να κρίνουν στη συνέχεια εάν μπορούν και με ποιους όρους να ταξιδέψουν, ενώ υπήρχαν και άλλοι που περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας σε καλύτερες τιμές. «Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως και στις κρατήσεις αυτές παρατηρήθηκε η ίδια συμπεριφορά των πελατών, με αυτή στην αγορά των αμνοεριφίων. Ήταν κάποιοι δηλαδή, που επέδειξαν υπομονή μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν ταξιδέψουν ελπίζοντας, ότι έτσι θα πετύχουν καλύτερες τιμές. Είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό για τον πελάτη, απλώς σε εμάς δημιουργεί ένα πρόβλημα, με την έννοια, ότι μας ενδιαφέρουν οι κρατήσεις για να κάνουμε σωστά τον προγραμματισμό μας», τόνισε ο κ. Ζαρκάδας.

Για μία περίοδο με εξαιρετικά ενθαρρυντική επισκεψιμότητα ενόψει του καλοκαιριού μίλησε και ο δήμαρχος Ζαγορίου, Γ. Σουκουβέλος.

Σε υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις και την Πρωτομαγιά

Εξαιρετικά ενθαρρυντική είναι η κίνηση και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι οι κρατήσεις και στο μεσοδιάστημα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας που μεσολαβεί από το Πάσχα μέχρι την Πρωτομαγιά. «Εκτός από τους επισκέπτες από την Ελλάδα, υπάρχουν ήδη οι πρώτοι επισκέπτες από το Ισραήλ και έντονο ενδιαφέρον και από άλλες χώρες, όπως από την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και αλλού. Ευελπιστούμε να μπούμε γρήγορα σε μία κανονικότητα όπως προ πανδημίας, να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, που προκαλεί διάφορες επιπτώσεις και στην οικονομία και να δούμε στη συνέχεια με ποιον τρόπο και η Πολιτεία θα ανταποκριθεί στο να αντιμετωπίσουμε την τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους. Υπάρχουν υποσχέσεις και περιμένουμε τις ανακοινώσεις και την υλοποίησή τους», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.-

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου