Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:13
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Κάτι παραπάνω από ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός

Off

Με έναν εκρηκτικό τερματισμό και τις ταχύτητες στο κόκκινο, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στα Γιάννενα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.

Ένας αγώνας που ήταν κάτι παραπάνω από ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας και επανέφερε έναν αγωνιστικό θεσμό στην επικαιρότητα. Αποτέλεσε παράλληλα και ένα σήμα για την ανάπτυξη της χώρας που μπορεί να βλέπει τα οφέλη από την ανάδειξή της, την τουριστική προβολή και την επαφή με έναν διεθνές κοινό το οποίο γνώρισε και το ελληνικό τοπίο μέσα από τα πέντε ποδηλατικά ετάπ.

Για τα Γιάννενα και τον νομό Ιωαννίνων ειδικά αποτέλεσε μία ακόμα ευκαιρία διεθνούς προβολής, η οποία στηρίζεται στο εντυπωσιακό τοπίο, τη γνωριμία με τον τόπο, αλλά και τις δυνατότητες που έχει να οργανώνει σημαντικά γεγονότα.

Το πλαίσιο αυτό ήταν και η βάση των δηλώσεων που έκαναν στο φινάλε του αγώνα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς οι οποίοι και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους φορείς που συνεργάστηκαν, καθώς και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάδ, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα Νίκος Κερερές, ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα.

Οι απονομές των μεταλλίων ανά κατηγορία ήταν η τελευταία πράξη του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, το απόγευμα στο σημείο του τερματισμού δίπλα στη λίμνη στην Ακτή Μιαούλη.

Ο Εμίλ Τούνταλ πήρε τη νίκη στο 5ο και τελευταίο ετάπ, που ξεκίνησε από την Καλαμπάκα και πέρασε την Πίνδο.

Ο Νιλς Μπρόγκε πήρε την κόκκινη φανέλα και ο Γιον Μπαρεντσέα τη λευκή ενώ ο Σβέσταντ την πορτοκαλί για τις επιδόσεις τους σε επιμέρους κατηγορίες του αγώνα

Εξαιρετική η εμφάνιση του Κύπριου Ανδρέα Μιλτιάδη που πήρε την ένατη θέση στη γενική, ενώ καλύτερος Έλληνας ήταν ο Περικλής Ηλίας που κατατάχθηκε 23ος.

Ο Άαραον Γκέιτ ήταν τέλος και ο μεγάλος θριαμβευτής του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και ανέβηκε στο βάθρο ανοίγοντας την καθιερωμένη σαμπάνια του νικητή.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ