Επικαιρότητα

Δημιουργία Συµβουλίου Αστικής ∆ιατροφικής Πολιτικής

Off

Η πρώτη συνάντηση με στόχο τη δημιουργία Συµβουλίου Αστικής ∆ιατροφικής Πολιτικής – Food Council, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται από τον Δήμο:

Ο εμπλουτισμός των εμπειριών που προσφέρουν τα Ιωάννινα στους επισκέπτες τους αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, κάτι που θα ενισχυθεί με την ανάδειξη των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων, όπως είναι η πλούσια γαστρονομία.

Τα τοπικά προϊόντα, η τοπική κουζίνα και οι τοπικές γεύσεις προσθέτουν αυθεντικότητα στην τουριστική εμπειρία και ενισχύουν τα κίνητρα επίσκεψης στον προορισμό Ιωάννινα, ενώ παράλληλα τονώνεται η τοπική οικονομία προσφέροντας οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό με τη συμβολή του Food Council θα κατατεθούν ιδέες, θα συντονιστούν υπάρχουσες δράσεις, θα δικτυωθούν οι εταίροι της γαστρονομικής εμπειρίας και θα σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα γαστρονομικών εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την εξωστρέφεια τους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λώλης και Βασίλης Βλέτσας, υπάλληλοι του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτριος Δημητρίου, εκπρόσωπος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, σεφ και εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με θέματα διατροφής και γαστρονομίας.

Από την πρώτη αυτή άτυπη συνάντηση του Food Council προέκυψε μια μικρή συντονιστική ομάδα η οποία θα επεξεργαστεί και ένα πρώτο σχέδιο δράσεων.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ