Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 12:13
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Πουλάνε το μισό κοπάδι για να αγοράσουν ζωοτροφές

Off

Την απόφαση πολλών κτηνοτρόφων, να θυσιάσουν τα μισά τους κοπάδια, ώστε με τα χρήματα που θα πάρουν από την πώλησή τους, να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ζωοτροφές για τα υπόλοιπα, μετέφερε ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ζίτσας, Κώστας Κατσάνος.

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την αγροτική παραγωγή και δη για την κτηνοτροφία, που λόγω της τεράστιας οικονομικής κρίσης, που ενέσκηψε ξαφνικά σε διάστημα λίγων μόλις μηνών, έχει ήδη προκαλέσει ένα παγκόσμιο σοκ στην παγκόσμια οικονομία. Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπος με ιστορικές προκλήσεις, όπως ανέφερε ο κ. Κατσάνος κι αυτό αποτυπώνεται καταρχάς από τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους, καθημερινά οι κτηνοτρόφοι, που αδυνατούν να ταΐσουν τα ζώα τους, ενώ ο υποσιτισμός τους, επιβεβαιώνεται πλέον και από τις γαλακτοβιομηχανίες που καταγράφουν σημαντικά μειωμένες ποσότητες γάλακτος που εισκομίζουν οι παραγωγοί.

Την Κυριακή, στις 10.30 ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας, διοργανώνει ανοιχτή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Ζίτσας, με τον κ. Κατσάνο να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής όχι μόνο σε αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά στο σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, ώστε να δώσουν και αυτοί το «παρών» εκφράζοντας την πραγματική τους αγωνία για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ