Πολιτισμός

Με πρωταγωνίστρια την γυναίκα

Off

Η γυναίκα είναι η πρωταγωνίστρια στην έκθεση φωτογραφίας της Νίκης Ράτσικα, που φιλοξενείται στο ίδρυμα Γκανή, μέχρι το τέλος του μήνα.

Η γυναίκα μέσα από διάφορους ρόλους της καθημερινότητας, η γυναίκα που προέρχεται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, η εργαζόμενη, η μητέρα, η γιαγιά. 18 συνολικά φωτογραφίες που αναδεικνύουν κάποιες δυνατές στιγμές πρώτα για την ίδια τη φωτογράφο που απαθανάτισε τις στιγμές αυτές, οι οποίες ανασύρουν μνήμες από προσωπικά βιώματα του καθενός, έτσι τουλάχιστον όπως καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει. «Η φωτογραφία είναι η μοναδική τέχνη, που μπορείς με ένα στιγμιότυπο να «παγώσεις το χρόνο, τη στιγμή. Αυτό είναι που μου αρέσει και με συναρπάζει στη φωτογραφία. Οι 18 φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι για μένα 18 δυνατές στιγμές, φωτογραφίες που αναδεικνύουν τη γυναικεία δύναμη, που είναι το σύμβολο της ζωής», σημείωσε.

Η φωτογραφία στη

σύγχρονη μορφή της

Η Νίκη Ράτσικα μίλησε στο φακό του ITV γενικότερα για την ενασχόλησή της με την τέχνη της φωτογραφίας, αλλά και για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πέρασμα των ετών, με την επανάσταση της ψηφιακής φωτογραφίας και τη σταδιακή ή και βίαιη απομάκρυνση από τη μαγεία της εμφάνισης και εκτύπωσης των φωτογραφιών.

Έχει συντελεστεί μία επανάσταση στη φωτογραφία με στην ψηφιακή εποχή και ειδικά με την πρόοδο της τεχνολογίας, όπου ο καθένας μπορεί να βγάλει καταπληκτικές φωτογραφίες με ένα κινητό τηλέφωνο. Προσωπικά, το θεωρώ κάτι καλό και χρήσιμο, αν και έχει χαθεί η μαγεία της διαδρομής από το φιλμ, τον σκοτεινό θάλαμο, την εμφάνιση και την εκτύπωση. Αν υπάρχει κάτι, που δε μου αρέσει, είναι η μεγάλη επεξεργασία στη φωτογραφία, γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνεται “ξένη” ως προς αυτό που φωτογραφίζεις», σημείωσε μεταξύ άλλων η Νίκη Ράτσικα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου