Πολιτισμός

Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής για τον μικρασιατικό ελληνισμό

Off

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών παρουσίασε την Κυριακήξ το μουσικοχορευτικό φεστιβάλ «Μνήμης και Τιμής», στο πλαίσιο των πανελλήνιων εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση αυτού του τύπου, δηλαδή φεστιβάλ ανοιχτού χώρου, που διοργάνωσε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών με συμμετοχή εκατοντάδων θεατών και άνω των 160 χορευτών, μετά από 3 χρόνια λόγω πανδημίας.

Μετά την παρέλαση των συγκροτημάτων στην πλατεία Μαβίλη. στην τελετή έναρξης, που ακολούθησε, απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Ακονίδου, ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Γιάννης Τσίμαρης ευχαρίστησε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και όλους τους φορείς για τη συλλογή προϊόντων για το κοινωνικό παντοπωλείο του ΟΚΠΑΠΑ.     

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι διοργάνωσης, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής- Δάσκαλοι Χορού Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης, πέραν της ουσίας της επετειακής εκδήλωσης, τόνισαν την ανάγκη, με αφορμή τέτοιες διοργανώσεις, να εμπιστευτούν ξανά μαθητές και γονείς τα Τμήματα Παραδοσιακού Χορού των Συλλόγων που πληρούν τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, όπως αυτό του Δήμου Ιωαννίνων. Στην διοργάνωση, μαζί με τα 4 Τμήματα όλων των ηλικιών του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, συμμετείχαν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών των φορέων:

Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου (με συμμετοχή και της χορωδίας), Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας,

Σύλλογος Μικρασιατών Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων,

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καππαδόκων Κόνιτσας «Οι Ρίζες».

Επιμέλεια- συντονισμός εκδήλωσης: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (δάσκαλου χορού ΠΚΔΙ- εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ