Τελευταία Νέα

Τρίτη 21 Μαΐου 2024 11:55
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουλίου 2022
Πολιτισμός

Έντονη παρουσία στις εκδηλώσεις για την επίσκεψη Βαρθολομαίου

Off

Tρεις ήταν οι παρουσίες στo πλαίσιo της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου στα Γιάννενα για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Ξεκίνησαν κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης με συμμετοχή στην τελετή υποδοχής από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων το πρωί και συνεχίστηκαν το απόγευμα κατά τα θυρανοίξια, που τελέστηκαν με την παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας Μακαριότατου κ.κ. Ιερωνύμου.

Την επόμενη, ημέρα εορτής του Αγίου Παϊσίου, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το Χορευτικό Συγκρότημα παρουσίασε παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με αναφορά σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάστηκε παράλληλα και σε συνεργασία με το Χορευτικό Τμήμα Ενορίας Περιβλέπτου.

Για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών ήταν η τρίτη φορά που συναντούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα 30 χρόνια Πατριαρχίας του: Το 1999 κατά την πρώτη επίσκεψή του στα Γιάννενα, το 2010 στην Κωνσταντινούπολη στο Πατριαρχείο και το 2022 στα Γιάννινα.

Θα ακολουθήσουν παρουσίες σε δυο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα υδάτινου σκι στα Γιάννινα.

Επιμέλεια παρουσιών και προγραμμάτων: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ