Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 10:31
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

«Συμφωνία κυρίων» με όφελος μισό εκ. για τον δήμο Ιωαννιτών

Off

Μία «συμφωνία κυρίων» επήλθε μέσω της εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της οικονομικής διαφοράς που υπήρχε μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η οποία αποτελούσε έναν σημαντικό οικονομικό βραχνά για τον δήμο Ιωαννιτών.

Την Τρίτη το μεσημέρι στην Πάτρα, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Καρβέλης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συνυπέγραψαν το πρακτικό εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της οικονομικής διαφοράς, βάζοντας τέλος σε μία πολυετή δικαστική διαμάχη που απειλούσε πέραν των άλλων τον δήμο Ιωαννιτών με μία τελεσίδικη απόφαση καταβολής ενός μεγάλου χρηματικού ποσού. Η 6η ΥΠΕ με αγωγές που είχε καταθέσει, ζητούσε οφειλόμενα μισθώματα από τον δήμο για τον χώρο, όπου είναι εγκατεστημένο το εργοτάξιο, στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.

Συγκεκριμένα:

– με αγωγή από το 2014 διεκδικούσε μισθώματα από το 1997 μέχρι και το 2010 συνολικού ποσού 508.760 ευρώ.

– με αγωγή από το 2016 διεκδικούσε μισθώματα από το 2011 μέχρι το 2016 συνολικού ποσού 508.282 ευρώ.

Με την εξώδικη συμβιβαστική λύση ο δήμος θα καταβάλλει συνολικά το ποσό των 577.242 ευρώ και η ΥΠΕ παραιτείται της αξίωσης άλλων μισθωμάτων και καταβολής τόκων για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Έτσι, σε πρακτικό επίπεδο ο δήμος γλιτώνει μέσω της εξώδικης συμφωνίας ένα ποσό σχεδόν μισού εκ. ευρώ, που αφορά μάλιστα σε μισθώματα προηγούμενων δεκαετιών.

Με το πρακτικό που υπογράφηκε, σε συνέχεια απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επέρχεται οριστική εξώδικη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς και σταματά κάθε άλλη δικαστική ενέργεια.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αμέσως μετά την υπογραφή ευχαρίστησε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ που συνέβαλε, ώστε να επέλθει μία οριστική λύση για τον δήμο, να απαλλαγεί από δικαστικές περιπέτειες και να μην «στραγγαλιστεί» οικονομικά από την καταβολή ενός μεγάλου ποσού που αφορά σε μισθώματα των δύο και πλέον τελευταίων δεκαετιών.

Επίσης ο δήμαρχος απευθύνει ευχαριστίες στη βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα που βοήθησε στην κατεύθυνση αυτή και πολύ περισσότερο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη που με την δική του καθοριστική παρέμβαση ένας βραχνάς για το δήμο έλαβε τέλος.

Η μετεγκατάσταση του εργοταξίου

Ο δήμος Ιωαννιτών υπενθυμίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για την μεταφορά του εργοταξίου από την παραλίμνια περιοχή σε ακίνητο ιδιοκτησίας του. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και εκτίμηση είναι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μειοδότης.

Η συγκεκριμένη έκταση πάντως έχει περιέλθει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ, που έχει ζητήσει από τον δήμο Ιωαννιτών την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών και τη μεταφορά τους σε δημοτικό ακίνητο, τόσο στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του απέναντι στην ΕΤΑΔ ως μισθωτής, όσο και στο πλαίσιο της κοινωνικής του μέριμνας.

Η ΕΤΑΔ απαντώντας πρόσφατα σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Καλογιάννη, είχε αναφέρει ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών για την παράλληλη εξυγίανση της έκτασης, προκειμένου με την απόδοση των ακινήτων στην ΕΤΑΔ, να προγραμματισθεί και η αξιοποίησή των εν λόγω ακινήτων των Ιωαννίνων, όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου