Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 11:58
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Με πολύ κόσμο στις εκκλησίες η γιορτή της Παναγίας

Off

Με κύριο χαρακτηριστικό την κοσμοσυρροή των πιστών σε κάθε Εκκλησία, σε κάθε ξωκλήσι ή Μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία, εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως επικράτησε άλλωστε να λέγεται.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στις εκκλησίες και στους Ιερούς Ναούς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να προσευχηθούν, ευχόμενοι πρώτα απ’ όλα υγεία σε όλους και κάθε καλό για την ανθρωπότητα.

Στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Αρχιμανδρείο, στη μεγαλύτερη Ενορία της πόλης των Ιωαννίνων, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος που αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στο παράδειγμα της Παναγίας και σε όσα αυτός μας διδάσκει.

Ο κ. Μάξιμος στο μεταξύ, επέστρεψε προ ημερών από μία τριήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου βρέθηκε,  προσκεκλημένος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ως ανταπόδοση στην τριήμερη και πλέον δική του περιοδεία στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα.

Μάλιστα, ο κ. Μάξιμος είχε και τη δυνατότητα να χοροστατήσει σε λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και να επισκεφθεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τους ηλικιωμένους – τροφίμους του Γηροκομείου Βαλουκλή, που καταστράφηκε ολοσχερώς πριν από λίγες ημέρες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου