Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:29
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς

Off

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των φορέων της περιοχής έγιναν τα εγκαίνια της 2ης Έκθεσης τοπικών προϊόντων Go Local που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στην πλατεία Μαβίλη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι την Κυριακή.

Δεκάδες τοπικοί παραγωγοί, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντά τους και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

«Μέσα από αυτή την διαδικασία, οι συμμετέχοντες παραγωγοί μπορούν αφενός να προβάλουν την δουλειά τους και αφετέρου να κάνουν απευθείας πωλήσεις αφού στα εκθετήρια υπάρχει αυτή η δυνατότητα» επεσήμανε ο κ. Δημητρίου.

Την ικανοποίηση για τη διοργάνωση τόνισε στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Ναυρόζογλου επισημαίνοντας ότι από πλευράς της Περιφέρειας Ηπείρου γίνονται συνεχώς ενέργειες για την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προωθεί από την πλευρά της έργα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τους παραγωγούς.

Τέλος, χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων έκανε ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης και ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος αναδεικνύοντας την αξία αυτών των σημαντικών πρωτοβουλιών για την περιοχή μας.

Ακολούθησε η επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης και η συζήτηση με τους τοπικούς παραγωγούς. Στην πρώτη μέρα της έκθεσης βρέθηκαν πολλοί επισκέπτες που ενημερώθηκαν, δοκίμασαν και αγόρασαν προϊόντα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα από παραγωγούς των Ιωαννίνων, ενώ στους εκθέτες παρέχεται και η δυνατότητα πώλησης των προϊόντων τους.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης εγκαινίων έκανε η Έλενα Στάμου, δημοσιογράφος.

Η έκθεση θα λειτουργήσει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ