Επικαιρότητα

Υπάρχουν δυνατότητες για τουρισμό από την Ελβετία

Off

Τα περιθώρια συνεργασίας με την Ελβετία, κυρίως στον τομέα του τουρισμού, μέσω της ενίσχυσης των προϋποθέσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητας προς την Ήπειρο και τα Ιωάννινα, καθώς και την ανάπτυξη πολιτιστικών συνεργασιών, συζήτησαν από κοινού στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, Στέφαν Έστερμαν.

Η πόλη των Ιωαννίνων και ενδιαφέρεται και θα μπορούσε στην πράξη να διεκδικήσει, όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ, την προσέλκυση ενός αριθμού επισκεπτών από την Ελβετία, που σε ετήσια βάση, υπολογίζεται, ότι 500.000 φτάνουν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

«Συζητήσαμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας ειδικά στον τομέα του τουρισμού καθώς μας ενδιαφέρει πολύ να προσελκύσουμε επισκέπτες από την Ελβετία. Παράλληλα εξετάσαμε τα περιθώρια συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα καθώς η Πρεσβεία αναπτύσσει τέτοιες δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης ενημέρωσα τον Πρέσβη για τις προοπτικές των Ιωαννίνων στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας και τις δυνατότητες φιλοξενίας επενδύσεων» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.  Για τον Ελβετό Πρέσβη η επίσκεψη στα Ιωάννινα είναι η πρώτη που κάνει από την ανάληψη των καθηκόντων του και ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος με την περιοχή και το φυσικό κάλλος της.  «Διαπιστώνω ότι η πόλη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι. Είμαι ενθουσιασμένος από την περιοχή και τη συνάντηση με τον δήμαρχο. Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε μία εποικοδομητική συνεργασία, ώστε οι Ελβετοί επισκέπτες στην Ελλάδα να μην επιλέγουν μόνο τα παράλια αλλά και περιοχές όπως τα Ιωάννινα.  Επίσης όμως, συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς συνεργασίας και στο πολιτιστικό πεδίο», ανέφερε ο Ελβετός Πρέσβης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ