Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:02
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη διεύρυνση ωραρίου στους Παιδικούς

Off

Παράσταση διαμαρτυρίας επιδίδοντας και σχετικό ψήφισμα στον εκτελώντα χρέη Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του Δ. Ιωαννιτών και όχι μόνο, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους στις αλλαγές, που εφαρμόζονται ήδη, με κυριότερη την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση και την παράσταση διαμαρτυρίας ανήκε στον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων με την πρόεδρό του κα Ζέκα να τονίζει πως οι αντιδράσεις δεν υποκρύπτουν συντεχνιακές ή συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, αλλά υπακούουν και αναφέρονται στην παιδαγωγική προσέγγιση των αλλαγών αφενός και σε μείζονα λειτουργικά προβλήματα στις δομές των Παιδικών Σταθμών αφετέρου.

«Ένας Παιδικός που λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 έως τις 17.00 το απόγευμα, θα ενισχύσει την ιδρυματοποίηση των παιδιών, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Επίσης, δε γίνεται με το υπάρχον προσωπικό να καλυφθούν οι επιπλέον ώρες λειτουργίας και γι’ αυτό ζητάμε και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δε γίνεται επίσης να μην υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και διαφορετικό πρόγραμμα να εφαρμόζεται στο Δ. Ιωαννιτών, διαφορετικό στην Κόνιτσα και σε άλλες περιοχές. Τέλος, είναι υποκριτικό, αλλά και αδύνατο να γίνει στην πράξη, να ικανοποιηθεί η απαίτηση για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% ενώ οι δομές θα λειτουργούν περισσότερες ώρες», ανέφερε η κα Ζέκα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ