Πολιτικό Ρεπορτάζ

Το ΠΑΣΟΚ να αφουγκραστεί την ελληνική κοινωνία

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές, για το αποτέλεσμα αυτών και την μετέπειτα πορεία του κόμματος ανάλογα με το ποσοστό που θα συγκεντρώσει εμφανίστηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης.

Μιλώντας στο ITV, ο κ. Μπιάγκης σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα σε σχέση με τη στοχοθεσία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως το κόμμα θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα των πολιτών και να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους, ώστε να είναι έτοιμο να τους εκπροσωπήσει.

«Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ κάλυψε τις ανάγκες της κοινωνίας για πρόοδο και ευημερία. Είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία έχει λάβει τα μηνύματα της κοινωνίας και αυτό θα πρέπει να το έχουμε όλοι κατά νου, γιατί αποδείχθηκε το ενδιαφέρον των πολιτών με την πλατιά συμμετοχή τους στην εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αφουγκραστεί την ελληνική κοινωνία, δε θα έχει τύχη και θα περιοριστεί σταδιακά σε ένα κόμμα του 4-5% που θα είναι μόνο για κάποια στελέχη. Τα δείγματα μπορώ να πω, είναι ενθαρρυντικά και κινούμαστε σε θετική κατεύθυνση. Αν τα βήματά μας είναι σταθερά, τότε και η κοινωνία θα μας αγκαλιάσει», ανέφερε ο κ. Μπιάγκης.

Η Εξεταστική

Ο βουλευτής του Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων του κόμματος στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών. Ερωτηθείς σχετικά, με το απόρρητο πόρισμα της Επιτροπής, αλλά και το πώς αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια, ο κ. Μπιάγκης έκανε λόγο για μία προσχηματική διαδικασία από την πλευρά της πλειοψηφίας.

«Δε μας τιμούν ως χώρα, όσα έγιναν και με τις παρακολουθήσεις και έπειτα από ένα μήνα συζητήσεων στην Εξεταστική Επιτροπή. Μία Επιτροπή με περιορισμένες δυνατότητες να βρει τι ακριβώς συνέβη και για τους εντολείς των παρακολουθήσεων και για τους λόγους που αυτές έγιναν αλλά και για τα προβλήματα λειτουργίας της ΕΥΠ. Στις 21 Οκτωβρίου θα συζητήσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα, αλλά επί της ουσίας συζήτηση δε μπορεί να γίνει, από τη στιγμή, που η πλειοψηφία της Εξεταστικής αποφάσισε, το πόρισμα να είναι απόρρητο. Αποδείχθηκε, ότι μοναδικός τους σκοπός ήταν να κλείσει γρήγορα ο κύκλος της συζήτησης και διερεύνησης, για να μην ασχολείται η κοινή γνώμη με αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου