Επικαιρότητα

Στην αφετηρία με βάση τους 30 τόνους πέρυσι

Off

Περισσότερους από 30 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών συνέλλεξαν οι μαθητές των σχολείων της πόλης, που συμμετείχαν την προηγούμενη σχολική χρονιά στο πρόγραμμα του Δ. Ιωαννιτών με τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση».

Το σχολικό πρωτάθλημα βρίσκεται ξανά στην αφετηρία και την επίσημη εκκίνηση έδωσε η δημοτική αρχή, με την παρουσία του δημάρχου Μ. Ελισάφ και αντιδημάρχων στο 7ο Λύκειο, ένα από τα σχολεία που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα

Ο κ. Ελισάφ και οι αντιδήμαρχοι Ευάγ. Πήχας και Γιαν. Αϊβατίδης αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου, το προσωπικό αλλά και με μαθητές.

«Το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που αποτελεί στην ουσία του διαλογή στην πηγή, ξεκινά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Τα σχολεία μας θα πραγματοποιούν διαλογή στην πηγή, ανακυκλώνοντας χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων. Καλούμε όσα σχολεία δεν έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, να το κάνουν μέσα στις επόμενες μέρες», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου  θα καταγράφονται στην ειδική σελίδα του followgreen, ενώ θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Δήμος θα επιβραβεύει όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα ανακύκλωσης Βαγγέλης Πήχας με αφορμή τον διαγωνισμό απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στην ανακύκλωση. «Θα παρακαλέσω όλους τους δημότες στους μπλε κάδους να εναποθέτουν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά» τόνισε ο κ. Πήχας.

Ο διευθυντής του 7ου Λυκείου σημείωσε ότι η ανακύκλωση πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας όλων. «Με την ανακύκλωση μειώνονται τα απορρίμματα που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής και στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι σημαντικός ο ρόλος του σχολείου», σημείωσε στις δηλώσεις του.

Δύο από τους μαθητές τόνισαν ότι ο ρόλος του σχολείου στην αύξηση της ανακύκλωσης είναι σημαντικός, ενώ ο διαγωνισμός δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερης κινητοποίησης όλων των μαθητών.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου