Επικαιρότητα

Με κλείσιμο απειλείται το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Μεσίνας στην Ιταλία

Off

«Άλλη μια σχολική μονάδα ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης απειλείται με υπολειτουργία ή κλείσιμο λόγω της αδιαφορίας του υπουργείου Παιδείας» τονίζει η Μερόπη Τζούφη με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας.

Πρόκειται για το ΤΕΓ Μεσίνας (Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας) στη Σικελία, το οποίο καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες εκατοντάδων μαθητών ελληνικής καταγωγής.

Αναφέρει ακόμα ότι όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στην πόλη της Νότιας Ιταλίας, με επιστολή του προς το News247, η ομαλή λειτουργία του ΤΕΓ απειλείται μετά τη λήξη της απόσπασης της υπεύθυνης εκπαιδευτικού.

Μιας δασκάλας που κατά την τετραετή παραμονή της παρήγαγε σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, αποσπώντας το θαυμασμό της κοινότητας, των μαθητών, των οικογενειών, των συναδέλφων και των τοπικών αρχών. Έκτοτε, το υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει λύση.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτοντας ως αναφορά την επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, ζητά από τη Νίκη Κεραμέως να προχωρήσει άμεσα σε απόσπαση εκπαιδευτικού στο ΤΕΓ Μεσίνας, όπως και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για τις συνθήκες διάλυσης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Σημειώνει τέλος, πως η υπουργός Παιδείας δεν έχει ακόμα απαντήσει στην κοινοβουλευτική ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα: «Άμεση στελέχωση των ελληνικών σχολείων της Διασποράς», με την οποία ζητούν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων σε Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου