Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 01:28
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις

Off

Με σοβαρές αιχμές προς τον συνυποψήφιο του Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τη διαδικασία που εξελίσσεται στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης στη Ν.Δ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, το βράδυ της Κυριακής, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Η αμφισβήτηση και η κριτική που δέχεται πλέον ο κ. Μεϊμαράκης είτε για τη διαδικασία των εκλογών είτε για την άρνησή του να συμμετέχει σε έναν δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο μαζί με τους άλλους τρεις υποψηφίους, προέρχεται και από τους τρεις αντιπάλους του με τον κ. Γεωργιάδη το βράδυ της Κυριακής να τονίζει ότι εάν η διαδικασία θεωρηθεί «στημένη», τότε ο μοναδικός ηττημένος θα είναι η ίδια η Ν.Δ.
«Η διαδικασία μπορεί και πρέπει να μας βοηθήσει στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση του κόμματος. Μέχρι τώρα η διαδικασία δεν ακολουθεί ούτε το πνεύμα, ούτε και την ουσία της. Αν θεωρηθεί στημένη, η ΝΔ θα διαλυθεί. Η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί γιατί οφείλουμε να εκλέξουμε έναν αρχηγό που θα τον σεβόμαστε όλοι. Εάν δεν τηρηθεί, ο επόμενος αρχηγός θα είναι αποδυναμωμένος και από τη συμμετοχή της βάσης και στη συνέχεια από τη γκρίνια που θα υπάρχει. Όποιος φοβάται το debate, ας το πει δημοσίως ο ίδιος και όχι μέσω κύκλων. Τι θα πει δηλαδή, οι κύκλοι; Ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει, μουγγός είναι; Το να φτάσουμε στις εκλογές χωρίς να έχουμε μιλήσει μεταξύ μας οι υποψήφιοι, δεν είναι καλό, ούτε και προάγει τη δημοκρατία στο κόμμα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, που κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να διαψεύσει δημοσίευμα της Huffington Post, σύμφωνα με το οποίο αρνήθηκε να απαντήσει σε κοινές ερωτήσεις με τους άλλους τρεις υποψηφίους.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συμφωνίες που ακούγονται ήδη, ότι υπάρχουν κάτω από το τραπέζι για το δεύτερο γύρο των εκλογών (εφόσον υπάρξει), ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος. «Τις όποιες συμφωνίες θα τις ανατρέψει ο ίδιος ο λαός. Όσοι νομίζουν, ότι ο λαός είναι πρόβατα ή κορόιδα, θα εκπλαγούν την ημέρα των εκλογών».

Αιχμές και για Τζιτζικώστα
Κριτική στάση επιφύλαξε ο κ. Γεωργιάδης όμως και για τον Απ. Τζιτζικώστα που λίγες ώρες νωρίτερα επίσης από τα Ιωάννινα είχε πει, ότι η δική του υποψηφιότητα δεν είναι αρεστή από το σύστημα, τόσο εντός του κόμματος όσο και έξω από αυτό. «Σιχαίνομαι τη συνωμοσιολογία. Από τον κ. Τζιτζικώστα θα ήθελα να ακούσω θέσεις, όπως τι θα κάνει με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τι θα κάνει με την επένδυση στις Σκουριές, τι πρεσβεύει για τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Μέχρι σήμερα μόνο αοριστολογίες και γενικότητες ακούω», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμένα φοβάται ο Τσίπρας»
Μιλώντας γενικότερα για την πολιτική κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα η κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εύχεται να μην εκλεγεί ο ίδιος πρόεδρος της Ν.Δ γιατί σε αυτήν την περίπτωση, θα λογοδοτήσει όπως είπε, για τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα.
«Η κυβέρνηση παραπαίει. Έχει μπροστά της ένα ολόκληρο βουνό με μέτρα επαχθή και επονείδιστα (σ.σ θυμήθηκε την κα Κωνσταντοπούλου). Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τους έλληνες και έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Κατανοώ τους λόγους που με έχει στοχοποιήσει προσωπικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δε θέλει να εκλεγώ αρχηγός της Ν.Δ και έχει δίκιο, γιατί εάν εκλεγώ, δεσμεύομαι προσωπικά, ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα».

Επισκέψεις σε Καχριμάνη 
και φορείς
Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, πλέκοντας το εγκώμιό του, γιατί πρόκειται όπως είπε για έναν αυτοδιοικητικό, που εργάζεται με ζήλο και μεθοδικότητα για το καλό του τόπου του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργιάδης στην ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης την οποία το κεντρικό κράτος αντιμετωπίζει ως εχθρό, χωρίς να επιδιώκει τη συνεργασία μαζί της. Καλά λόγια επιφύλαξε και ο κ. Καχριμάνης που αναφέρθηκε στη θητεία του κ. Γεωργιάδη στο υπ. Υγείας.
Τα προβλήματα στο χώρο της υγείας βρέθηκαν στη συνέχεια στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Γεωργιάδης στο νοσοκομείο Χατζηκώστα με τον διοικητή του νοσοκομείου, και των υπευθύνων της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, του διοικητικού προσωπικού, καθώς επίσης τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πότση και τον αντιδήμαρχο κ. Κολόκα.
Ο διοικητής του Χατζηκώστα Λ. Γεωργόπουλος είπε πως η θητεία του κ. Γεωργιάδη στο υπ. Υγείας ήταν η καλύτερη περίοδος των τελευταίων ετών για τη συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία και τον τρόπο δουλειάς, ενώ ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τους φόβους του για ολική κατάρρευση του ΕΣΥ, λόγω των συνεχόμενων λαθών της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε ακόμα με τον Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο στη Μητρόπολη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ