Ήπειρος

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Συνεργασία για εκπαιδευτικές δράσεις υγείας

Off

Την ενεργό συμμετοχή της σχολικής κοινότητας των εκπαιδευτικών και κυρίως των μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών και διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών, θα επιδιώξει ο Δήμος Πρέβεζας μέσω της συνεργασίας του με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), τους εθελοντές-νοσηλευτές και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας  καθώς και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης του Δημάρχου  με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΝΕ Τζανή Πολυκανδριώτη,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη  στο γραφείο του κ. Γεωργάκου με την παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Λεωνίδα  Αργυρού, της επιστημονικής συνεργάτιδας του Δήμου Σέβης Κονταξή, του προϊστάμενου της Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ηλία Μιχάλη, της προϊσταμένης Β/Θμιας  Φανής Μπισκανάκη, της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αικατερίνης Αραβανή και της εκπροσώπου του ΕΚΑΒ Βαρβάρας Κατέρη.

«Η εμπειρία από προηγούμενες δράσεις έχει αποδείξει  ότι τα παιδιά μπορούν να αφομοιώσουν πολύ  εύκολα πρακτικές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ μεταφέροντάς τις και στις οικογένειές τους. Με βάση αυτό ο Δήμος ευελπιστεί ότι τα «μαθήματα» αντιμετώπισης περιστατικών που συμβαίνουν καθημερινά στο σχολείο και σε κάθε σπίτι, όπως  πνιγμός από κατάποση φαγητού, αιμορραγίες, χτυπήματα κλπ. θα μπορέσουν  όχι μόνο να αποδώσουν καρπούς αλλά να σώσουν ακόμη και ζωές», αναφέρει ο Δήμος.

Όπως εξήγησε η κ. Αραβανή, η ΕΝΕ  υλοποιεί δράσεις  που προωθούν τόσο την ανεύρεση δοτών μυελού των οστών όσο και τις γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης  αλλά και πρώτες βοήθειες και στο Νοσοκομείο υπάρχει δυναμικό εθελοντών που επιθυμεί να «εντάξει»  στο σχολείο τη συγκεκριμένη ενότητα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της δράσης αυτής  η οποία θα πραγματοποιηθεί με αρωγό και συντονιστή τον Δήμο Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος  Γεωργάκος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά διαμορφώνουμε σήμερα ένα «σύμφωνο συνεργασίας» με στόχο την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η υγεία μας.

Συγχαίρω τους εθελοντές – νοσηλευτές της ΕΝΕ  και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Πρέβεζας  για το έργο τους και την προθυμία τους να μεταδώσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών στα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας στα  «μαθήματα» αυτά όχι μόνο θα συμμετέχουν  με χαρά αλλά και θα αριστεύσουν όλοι».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ