Επικαιρότητα

Εξετάζεται η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα

Off

Την πρόταση για την προμήθεια 15 ασθενοφόρων από την Περιφέρεια της Ηπείρου στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, που βρίσκεται υπό επεξεργασία, αποκαλύπτει η αναπλ. υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε απάντησή της σε ερώτηση του βουλευτή Στ. Καλογιάννη, για την οποία ο τελευταίος ενημέρωσε τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Ηπείρου κ. Τσοβίλη και τους εργαζόμενους.

Η κα Γκάγκα αναφέρεται στον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ και στον προγραμματισμό για προμήθεια νέων ασθενοφόρων μέσω του νέου ΕΣΠΑ λέγοντας:

«Σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και πιο συγκεκριμένα, τα ασθενοφόρα οχήματα, επισημαίνεται, ότι τα τελευταία χρόνια, το Παράρτημα Ιωαννίνων μετά τα ασθενοφόρα VW που εξοπλίσθηκε από την δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών το 2010, εξοπλίσθηκε με έντεκα 11 ασθενοφόρα τύπου Mercedes το 2016 καθώς και με 4 ασθενοφόρα Peugeot από την δωρεά του Ιδρύματος ¨Σταύρος Νιάρχος¨ το 2018. Επίσης, από την Διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει κατατεθεί πρόταση στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια 15 ασθενοφόρων από την Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, η οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία».

Σχετικά με το αίτημα της υπηρεσίας για ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό η κα Γκάγκα κάνει γνωστό πως

η διοίκηση του ΕΚΑΒ σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του φορέα με περαιτέρω προσωπικό (μόνιμο και επικουρικό), ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα και να επιτυγχάνεται η κάλυψη των αναγκών των πολιτών ανά την Επικράτεια».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ