Επικαιρότητα

Αναγνωρίζεται ο ρόλος του στην πρόληψη των εξαρτήσεων

Off

ΚΕΝΤ

Το Δ.Σ. συνεδρίασε, σύσσωμο, με πλήρη απαρτία (11 στα 11 μέλη). Ενέκρινε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό των δράσεων του 2022, καθώς και τον προγραμματισμό του 2023.

Με την ευκαιρία, το Δ.Σ. έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Στέφανος Τζιμογιάννης, συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης – υλοποίησης και αξιολόγησης των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιούν τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας.

Ο κ. Τζιμογιάννης, ανέπτυξε, με κάθε λεπτομέρεια, τις θέσεις του Πανελλαδικού Δικτύου για όλα τα θέματα που απασχολούν τα Κέντρα Πρόληψης, όπως: το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, τη στελέχωσή τους με προσωπικό, τον ενιαίο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας τους, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, τα ταμειακά διαθέσιμα των Κ.Π., τη συνεργασία Διοικήσεων-εργαζομένων κ.ά.

Έχοντας συμπληρώσει άλλωστε σχεδόν τρεις δεκαετίες ενεργούς ενασχόλησης με το αντικείμενο, ο κ. Τζιμογιάννης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση και μετέπειτα πορεία και λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» είναι από εκείνα τα πρόσωπα που γνωρίζουν όσο λίγοι τις λεπτομέρειες που αφορούν και τη λειτουργία των δομών, όπως όμως και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η συμμετοχή του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Υπουργείου Υγείας, σηματοδοτεί την αναγνώριση του θεσμικού του ρόλου, καθώς και την καθιέρωσή του ως ενός αξιόπιστου εκφραστή στον τομέα της Πρόληψης των εξαρτήσεων.

Η εν λόγω Επιτροπή, είναι το όργανο στο οποίο παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για τα Κέντρα Πρόληψης και στην οποία συμμετέχουν Υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ