Πολιτισμός

Ευχές και στόχοι για τη νέα χρονιά

Off

Τηρώντας το έθιμο για την «καλή χρονιά», την επετειακή και 40η από την ίδρυσή του, έκοψαν τη βασιλόπιτα οι ενήλικες χορευτές του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων στους χώρους της Σχολής, στο τέλος του Πάρκου Κουραμπά.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μηνάς Πασχόπουλος. Στο καλωσόρισμά τους οι υπεύθυνοι του Συγκροτήματος, δάσκαλοι χορού- εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, αφού ευχήθηκαν υγεία και δημιουργική χρονιά σε όλους, ανέφεραν στον νέο  Αντιδήμαρχο τους γενικούς στόχους για το 2024. Στην αντιφώνησή του ο κ. Πασχόπουλος, αφού μετέφερε και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Θ. Μπέγκα, εξήρε την πορεία και μακρόχρονη προσφορά του Συγκροτήματος αποτελώντας ουσιαστικά έναν «πρεσβευτή πολιτισμού» των Ιωαννίνων. Παράλληλα, τόνισε την πρόθεσή του να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην δημιουργική  πορεία και την υλοποίηση των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων στόχων. Το δώρο στον τυχερό της βασιλόπιτας ήταν για μια ακόμη χρονιά, μια καλλιτεχνική δημιουργία της χορεύτριας Χαράς Χουλιάρα. Η εκδήλωση έκλεισε, όπως ήταν φυσικό, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους Β. Παπαγεωργίου, Γ. Πατσούρα, Β. Τσίκα, Δ. Παπαναστασίου, Σ. Δράμαλη και Απ. Δούγαλη.

Όπως σημειώνεται, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων αποτελεί ένα πολύκεντρο δραστηριοτήτων με διοργανώσεις σε διαφόρους τομείς του Λαϊκού Πολιτισμού και εκατοντάδες παρουσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλος αριθμός μαθητών-χορευτών όλων των ηλικιών έχει συνεργαστεί μαζί του ενώ σημαντικές είναι οι βραβεύσεις και διακρίσεις του.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ