Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 02:02
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Τον καλεί σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου

Off

Να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, για ηθικούς λόγους σε αυτή τη φάση, καλεί τον Δημ. Δημητρίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγ. Γκίκας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δημητρίου στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ιωαννίνων αποτέλεσε το έναυσμα για την άσκηση κριτικής, η οποία έχει ήδη διατυπωθεί δημόσια με ανακοινώσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» όμως, στάθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, η οποία μετατράπηκε σε μία κομματική εκδήλωση με προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά προβολής για τον κ. Δημητρίου, τουλάχιστον όπως υποστήριξε ο κ. Γκίκας.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Γκίκας είχε παραπέμψει σε επίσημη τοποθέτηση για την εκδήλωση, διατυπώνοντας κάποιες αόριστες τότε αιχμές σχετικές με την υποψηφιότητα του κ. Δημητρίου ενώ είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Γκίκας τόνισε ότι μέχρι την προκήρυξη των εκλογών δεν προκύπτει νομικό κώλυμα, αλλά από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει μείζον θέμα ηθικής διάστασης για τον κ. Δημητρίου, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί.

«Η εκδήλωση του Επιμελητηρίου που έπρεπε να χαρακτηρίζεται από την παρουσία των επιχειρήσεων, δυστυχώς μετατράπηκε σε μία κομματική εκδήλωση από τον κ. Δημητρίου.

Νομικά δεν υπάρχει θέμα, όμως υπάρχει μείζον ηθικό θέμα. Προσπάθησε μάλιστα στην εκδήλωση να κάνει και απολογισμό έργου, όμως στον απολογισμό είθισται να τοποθετούνται και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάτι που δεν έγινε με απόλυτη ευθύνη του κ. Δημητρίου», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκίκας.

Η επιστολή για

το Κέντρο Νεοσυλλέκτων

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» συνέχισε την άσκηση κριτικής στον κ. Δημητρίου λέγοντας πέραν των παραπάνω ζητημάτων, που σχετίζονται με την υποψηφιότητά του, ο κ. Δημητρίου είναι εκτεθειμένος πολλαπλά με την επιστολή που έστειλε για την επικείμενη κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα.

«Όταν θέσαμε το ζήτημα στο ΔΣ του Επιμελητηρίου, στην αρχή μας είπε, ότι δεν υπάρχει αρμοδιότητα και έπειτα, ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Απαντήσαμε, ότι προφανώς δεν υπάρχει αρμοδιότητα του Επιμελητηρίου, όμως όταν μπορεί να έρθει ένας πληθυσμός 2.000 ανθρώπων στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, αυτό μεταφράζεται σε χρήμα για την τοπική οικονομία.

Στις 31 Ιανουαρίου απέστειλε έγγραφο, ζητώντας να μην μπει λουκέτο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα. Θα τα συζητήσουμε όμως όλα αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ