Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 12:45
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Στο επόμενο στάδιο το παλιό πανεπιστήμιο

Off

Στην απαρχή της διαδικασίας αναζήτησης χρηματοδοτικού προγράμματος για την ένταξή του και χρηματοδότηση, μπαίνει πλέον η κατασκευή του διοικητικού κέντρου στη Δομπόλη, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα καλύψει και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η έγκριση αυτή δίνει το «πράσινο φως» στον δήμο Ιωαννιτών να προχωρήσει στη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτικού προγράμματος, με κύρια στόχευση, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων Γεώρ. Αρλέτος το ΕΣΠΑ των υπουργείων.

Στην απόφαση του Κλιμακίου αναφέρεται πως «από τον έλεγχο των υποβληθέντων ενώπιον του Κλιμακίου στοιχείων δεν διαπιστώθηκαν νομικές πλημμέλειες κατά την διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του ελεγχόμενου έργου και συνεπώς δεν συντρέχει νόμιμος λόγος που θα κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος σχεδίου σύμβασης επομένως, «δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση του έργου».

Ο κ. Αρλέτος σε χθεσινές του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών έκανε λόγο για το επιστέγασμα μίας μακράς και επίπονης διαδικασίας που ξεκίνησε με την προσωπική επιτυχία του εκλιπόντος δημάρχου Μ. Ελισάφ να επιτύχει την παραχώρηση του κτιρίου της Δομπόλη στον δήμο Ιωαννιτών και να ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησης με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

«Είναι ένα έργο που προχώρησε και έφτασε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα ως ένα προσωπικό επίτευγμα του δημάρχου μας Μ. Ελισάφ. Εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως δικαίωμα να το αφήσουμε, αλλά έχουμε υποχρέωση να το ολοκληρώσουμε. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας επίπονης διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σε χρόνους ρεκόρ για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που θα δώσει την δυνατότητα να διασωθεί ένα ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων και παράλληλα να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Ένα διοικητικό κέντρο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και του δήμου ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τον διακριτό ρόλο του Πανεπιστημίου» ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ