Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 01:53
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα

Άνοιξε ο δρόμος, μένει η ένταξη στο ΕΣΠΑ

Off

Η σύμβαση για το έργο έχει υπογραφές, μένει όμως το κρίσιμο βήμα της εξασφάλισης της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Αυτό προκύπτει από τις εξελίξεις για την κατασκευή του νέου δημαρχείου με την ανακατασκευή στο κτίριο του παλιού πανεπιστημίου της οδού Δομπόλη.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε χτες την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του κτιρίου, στην οποία προχώρησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο ανάδοχος του έργου.

Σημειώνεται όμως ότι για το έργο που έχει προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες».

Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή αναφέρεται στον ρόλο που έπαιξε ο Μ. Ελισάφ και ο Κ.Μητσοτάκης στην έναρξη της διαδικασίας:

«Το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου παραχωρήθηκε στο Δήμο μετά την άριστη συνεργασία που είχε ο Μωυσής Ελισάφ με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.Η κυβέρνηση στάθηκε αρωγός ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και σε χρόνο- ρεκόρ σε όλες τις υποχρεώσεις που υπήρξαν για την δημοπράτηση του έργου», σημειώνεται.

Ο Δήμαρχος

«Σήμερα ανοίγει μία νέα σελίδα για την πόλη των Ιωαννίνων. Μετά από δεκαετίες και πολλές προσπάθειες που κατά καιρούς είχαν γίνει, ξεκινά η διαδικασία ώστε τα Γιάννενα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο. Πρόκειται για μία παρέμβαση με πολλαπλά οφέλη. Οι υπηρεσίες θα συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο, γεγονός που θα μας απαλλάξει το Δήμο και τους δημότες, από τα πολύ υψηλά μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα ενώ θα δώσει την δυνατότητα καλύτερης και αποδοτικότερης συνεργασίας.

Παράλληλα ένα ιστορικό κτίριο των Ιωαννίνων το οποίο έχει μετατραπεί σε ερείπιο εξαιτίας της πολυετούς εγκατάλειψης θα ενταχθεί και πάλι στην καθημερινότητα της πόλης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Σημείωσε ακόμα, ότι το νέο διοικητικό κέντρο θα φέρει πάντα την σφραγίδα του Μωυσή Ελισάφ, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες και συνεργασίες το κτίριο αποδόθηκε στην πόλη.

«Δική μας υποχρέωση ήταν να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και να ανοίξουμε τον δρόμο της κατασκευής με την υπογραφή της σύμβασης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και να απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας. Είμαστε πεπεισμένοι  ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τα επόμενα χρόνια το σημερινό ερείπιο θα είναι ένα κτίριο- κόσμημα που θα μας κάνει όλους περήφανους» πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ