Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 05:20
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Δίπλα στις ανάγκες των πολιτών

Off

Στη διάθεση των πολιτών και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, που εξυπηρετείται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ως νοσοκομείο αναφοράς για μία πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή της χώρας, τέθηκε και επίσημα από χθες, το PET/CT, το μηχάνημα πλήρους συστήματος τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων, που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή.

Το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» σε μία μεγάλη και σπουδαία δωρεά όχι μόνο προς το ΠΓΝΙ, αλλά παράλληλα προς τα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας και του Ηρακλείου εξοπλίζει τις δημόσιες δομές υγείας με το PET/CT, παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα στους ασθενείς να μένουν στον τόπο τους και να μη χρειάζεται να κάνουν μεγάλες αποστάσεις για να υποβληθούν στην εξέταση, αλλά και στο ιατρικό προσωπικό, να έχει έγκαιρα τη διάγνωση και να σχηματοποιεί γρηγορότερα τη θεραπευτική προσέγγιση.

Τα επίσημα εγκαίνια της Μονάδας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, παρουσία της αναπλ. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, εκπροσώπων του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» και σύσσωμης της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης.

Στην τέλεση του αγιασμού χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος που αναφέρθηκε λίγο αργότερα στην τεράστια προσφορά του Ιδρύματος και στα νοσοκομεία, όπως όμως και στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων. Η αναπλ Υπουργός κα Γκάγκα στην τοποθέτησή της, αλλά και στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά στάθηκε στη σημασία που έχει και για τους ασθενείς, όπως όμως και για το προσωπικό να έχει τη δυνατότητα της ταχείας διάγνωσης και ανταπόκρισης στα θεραπευτικά σχήματα.

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Νικ. Κατσακιώρης και η διευθύντρια του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, επίκουρη καθηγήτρια κα Σιόκα στάθηκαν επίσης στη σημασία της λειτουργίας του PET/CT που αποτελούσε έναν διακαή πόθο και για την ιατρική επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο για τους ασθενείς.

«Για τους περισσότερους η βοήθεια και η χορηγία του Ιδρύματος αποτιμάται σε οικονομικό επίπεδο γιατί είναι πράγματι ένα πολύ ακριβό μηχάνημα. Όμως για εμάς και τους ασθενείς, η αξία είναι ανεκτίμητη, γιατί αφορά στην υγεία του ασθενούς που έρχεται για να γιατρευτεί στο νοσοκομείο», ανέφερε η κα Σιόκα.

Ο διευθυντής προγραμμάτων του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» κ. Καμπούρογλου στάθηκε στη φιλοσοφία του Ιδρύματος που επιχειρεί όπως είπε, να ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας γιατί μέσα από αυτές ενισχύεται η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην υγεία. «Πρόθεσή μας με τις δωρεές των μηχανημάτων αυτών στα τέσσερα νοσοκομεία και με το πρόγραμμά μας συνολικού ύψους 750 εκ. δολαρίων για την υγεία, είναι να ενισχύσουμε την ισότητα της πρόσβασης όλων των πολιτών στη δημόσια υγεία. Η υγεία δεν είναι δεδομένη για κανέναν, δυστυχώς. Η πρόσβαση όμως στις δημόσιες δομές υγείας πρέπει να είναι δεδομένη για όλους και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ