Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ιστορικό… debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

Off

Αν δεν προκύψει κάποια νεότερη αλλαγή – όπως έχει γίνει ουκ ολίγες φορές την προηγούμενη και την τρέχουσα προεκλογική περίοδο – την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουνίου, Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας αντίστοιχα θα πραγματοποιήσουν τις απογευματινές ώρες, ανοιχτές πολιτικές ομιλίες στα Ιωάννινα, σε απόσταση 800 περίπου μέτρων η μία από την άλλη!

Θα πρόκειται αναμφίβολα για μία ιστορική συγκυρία, που όμοιά της, όσο κι αν αναζητήσαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε στο παρελθόν, με δύο πρώην Πρωθυπουργούς, αρχηγούς δύο πολιτικών κομμάτων να μιλούν στην ίδια πόλη, με διαφορά μίας ώρας.

Μετά από πολλές αναβολές, λόγω των καιρικών συνθηκών αρχικά και λόγω του εθνικού πένθους στη συνέχεια, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία τη Δευτέρα στον πεζόδρομο της οδού Μουλαϊμίδου και Μπότσαρη στην Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη στις 18.30. Η αρχική πρόθεση ήταν η ομιλία να πραγματοποιηθεί στα Λιθαρίτσια στις 19.30, όμως προέκυψαν σοβαροί λόγοι ασφάλειας και τέθηκαν τέτοιου είδους ζητήματα από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, καθώς στο πάρκο στα Λιθαρίτσια τη Δευτέρα ξεκινά το φεστιβάλ του δήμου Ιωαννιτών με τίτλο refugee week, έστω κι αν ο δήμος πρόλαβε το πρωί της Παρασκευής να μεταθέσει την ημέρα των εγκαινίων από τη Δευτέρα για την Τρίτη.

Την ίδια ημέρα αλλά στις 19.30 ο Αλ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία στην πλατεία Μαβίλη.

Και το ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα!

Την ίδια ημέρα όμως, αλλά μετά τις 20.30 και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πραγματοποιεί στα Ιωάννινα την κεντρική πολιτική εκδήλωση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Γρηγ. Σακκά, όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του κόμματος στις 20.30 με κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Ευθυμίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Επίσης τη Δευτέρα, στις 20.00 στην κεντρική πλατεία στο εκλογικό της περίπτερο πραγματοποιεί την κεντρική εκδήλωση ενόψει των εκλογών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, με παρουσίαση του ψηφοδελτίου της.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Από την άλλη, η ταυτόχρονη παρουσία των δύο πολιτικών αρχηγών, την ίδια ημέρα και ώρα έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ καθώς είναι δεδομένο ότι απαιτούνται αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά και τροχονομικής αστυνόμευσης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, συνυπολογίζοντας και άλλα δεδομένα. Με τον αρχικό καθορισμό της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στα Λιθαρίτσια, την ίδια ημέρα και ώρα με την έναρξη του φεστιβάλ του δήμου Ιωαννιτών refugee week στα Λιθαρίτσια, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων κινητοποιήθηκε ώστε οι δύο εκδηλώσεις να μη γίνουν ταυτόχρονα.

Προβληματισμός όμως, υπάρχει και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο παραλίμνιο όπου από χθες Παρασκευή εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απαγόρευσης της διέλευσης για τα οχήματα, λόγω της διενέργειας της πολιτιστικής δράσης και της έκθεσης Plasmata της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ