Ήπειρος

Οι Μωμόγεροι ξαναβγήκαν στους δρόμους

Off

Mε τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου να έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της αναβίωσης του εθίμου και τους εκατοντάδες κατοίκους της Ανατολής, είτε έχοντας καταγωγή από τον Πόντο και τη Μικρασία είτε όχι, να βοηθούν καθοριστικά, οι Μωμόγεροι βγήκαν για τρίτη χρονιά στους δρόμους, τηρώντας και αναβιώνοντας ένα πανάρχαιο έθιμο
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας την Τετάρτη το πρωί, οι Μωμόγεροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ανατολής στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη νίκη του καλού επί του κακού, για τον ερχομό του νέου έτους και την ελπίδα που θα νικήσει κάθε κακή σκέψη.
Σε κάθε γειτονιά της Ανατολής, όπου βρέθηκαν οι Μωμόγεροι, οι νοικοκυρές είχαν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό τραπέζι, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην αναβίωση του εθίμου, που χρόνο με το χρόνο κερδίζει μεγαλύτερη αναγνώριση. Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου Σπύρος Κολοβός και ένας από τους Μωμόγερους, ο Θοδωρής Χριστοφορίδης μίλησαν για το έθιμο και το τι σημαίνει για όσους παίρνουν μέρος ενεργά σε αυτό.
Παρών στις εκδηλώσεις και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για τη ΔΕ Ανατολής Δημ. Κατηρτσίδης, που τόνισε, ότι το έθιμο αυτό και άλλα παρόμοια θα πρέπει να στηριχθούν από το δήμο Ιωαννιτών και να γίνουν κτήμα της τοπικής κοινωνίας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου