Επικαιρότητα

Στην εκκίνηση οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

Off

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν τα 62 από τα 63 μέλη της νέας κυβέρνησης με τους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς, παλαιούς γνωστούς και νέους, να δηλώνουν ότι νιώθουν το αίσθημα ευθύνης να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία να οδηγήσει τη χώρα την επόμενη 4ετία.

Από τους 62 υπουργούς και υφυπουργούς του νέου κυβερνητικού σχήματος, οι 61 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου έδωσε πολιτικό όρκο, ενώ απουσίασε για λόγους υγείας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, που θα ορκιστεί τις επόμενες ημέρες.

Της τελετής ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, για να ακολουθήσει η υπογραφή του πρωτοκόλλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και το σύνολο των μελών της νέας Κυβέρνησης. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «καλή αρχή» στους υπουργούς παραπέμποντας για περισσότερα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Οι πρώτες δηλώσεις

Σοφ. Ζαχαράκη – Μαρ. Κεφάλα

Καθήκοντα Υφυπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, στο μοναδικό υπουργείο της νέας Κυβέρνησης, που θα έχει αποκλειστικά «γυναικεία» ηγεσία, καθώς Υπουργός ορίστηκε η Σοφία Ζαχαράκη. Υπουργός και Υφυπουργός αντίστοιχα προσερχόμενες στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης έκαναν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης με την κα Ζαχαράκη να αναφέρεται στο πρώτο μεγάλο στοίχημα που είναι όπως είπε, η  διοικητική οργάνωση του νεοσύστατου Υπουργείου. «Μαζί με την Υφυπουργό κα Κεφάλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να οργανώσουμε το Υπουργείο, κάτι που είναι τεράστιο διοικητικό εγχείρημα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να είμαστε ουσιαστικές στην πολιτική μας, για τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση», ανέφερε η κα Ζαχαράκη.

Η κα Κεφάλα στη δική της δήλωση ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους όπως και τον Πρωθυπουργό που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Είναι ώρες σκληρής δουλειάς και ευθύνης. Έδωσαν όλοι συνεργάτες μου και η οικογένειά μου μία μεγάλη ,μάχη. Το χαρτοφυλάκιο στο νέο Υπουργείο είναι πολύ ενδιαφέρον. Ήμουν στην προηγούμενη θητεία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, είναι ένα αντικείμενο που αγαπώ και επαγγελματικά, καθώς είμαι παιδίατρος. Το δημογραφικό επίσης στη χώρα μας είναι ένα τεράστιο ζήτημα που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά με την Υπουργό κα Ζαχαράκη, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και των συμπολιτών μας», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Η Υφυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τέλος το ότι στο νεοσύστατο Υπουργείο υπάρχει ισχυρή παρουσία του γυναικείου φύλου. «Αισθάνομαι όμορφα γι’ αυτό όπως και για το ότι υπάρχουν πλέον περισσότερες γυναίκες στη Βουλή και στην Κυβέρνηση. Αλλάζει η νοοτροπία σιγά – σιγά, ο κόσμος έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις γυναίκες που δίνουμε μία καθημερινή μάχη. Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε, αλλά συνεχίζουμε», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ