Επικαιρότητα

Νέο υπουργείο με γιαννιώτικη εκπροσώπηση

Off

Η τελετή παράδοσης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι αρμοδιότητες του οποίου κατανέμονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, είχε και γιαννιώτικο «άρωμα» με τη Μαρία Κεφάλα αναλαμβάνει καθήκοντα.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, παρέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον υπουργό, Αδωνι Γεωργιάδη και στους υφυπουργούς, Πάνο Τσακλόγλου και Βασίλη Σπανάκη και το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και στην υφυπουργό, Μαρία Κεφάλα. Είχε προηγηθεί σύσκεψη, κατά την οποία η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία των δύο υπουργείων για θέματα σχετικά με τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Οι εκλογές τελείωσαν, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Τα προβλήματα του κόσμου δεν περιμένουν και ο ελληνικός λαός, που μας έκανε τη μέγιστη τιμή να μας εμπιστευτεί, περιμένει, για να του βρούμε λύσεις στα προβλήματά του.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοικητές, τις διοικήσεις, τους Γενικούς Γραμματείς και το προσωπικό του υπουργείου. Από σήμερα, μετά από αυτή την ωραία τελετή, πιάνουμε δουλειά.

Θέλω επίσης να συγχαρώ την συνάδελφο υπουργό, την κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Τα δύο υπουργεία πορεύθηκαν μαζί για ένα διάστημα, διασπώνται τώρα, αλλά θα συνεργάζονται μαζί αναμφίβολα, καθώς έχουμε πολλές συναρμοδιότητες και κοινές δράσεις.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαι πολύ ευτυχής για την υπουργοποίηση της κυρίας Ζαχαράκη. Υπήρξε από την αρχή ένα κόσμημα για την κυβέρνησή μας το 2019 και της εύχομαι την καλύτερη δυνατή επιτυχία σε αυτά τα νέα καθήκοντα.

Όπως επίσης και στη φίλη μου Μαρία Κεφάλα, η οποία έδωσε τη μάχη της Βουλής την περασμένη τετραετία και, τώρα, ξεκινάει από υψηλότερα καθήκοντα. Θα είμαι στο πλάι σας ως εμπειρότερος υπουργός, για να βρούμε λύσεις σε όποιο τυχόν πρόβλημα παρουσιαστεί.

Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα είμαστε μία πολύ ωραία ομάδα. Θα κάνουμε πράγματα για το καλό των συμπολιτών μας και, όταν με το καλό θα παραδώσουμε στους επόμενους, θα παραδώσουμε τα υπουργεία σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα παραλάβαμε».. Από την πλευρά της, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε: «Κάνουμε μία νέα αρχή στο κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας και της οικογενειακής πολιτικής εδώ στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο πλέον σπάει σε δύο. Μαζί με την υφυπουργό, την κ. Μαρία Κεφάλα, θα δουλέψουμε πάνω στο κομμάτι της ενίσχυσης της οικογένειας και σε όλη αυτή την εναρμόνιση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής, η οποία είναι ζώσα ανάγκη κάθε μέρα. Πάνω στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, πολιτικές που πραγματικά θα εξαλείψουν τη διάκριση και θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία να είναι παρόντες κάθε μέρα σε όλες τις δραστηριότητες. Πάνω στην προώθηση πολιτικών ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών, στην καταπολέμηση των διακρίσεων των φύλων, στην αναβάθμιση και αναθεώρηση της πολιτικής για τα επιδόματα και, βέβαια, θα δουλέψουμε πάνω στη στήριξη των παιδιών που θα είναι στην “καρδιά” αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Βέβαια, όλα αυτά θα συνοδευτούν με τις πολιτικές για την ενίσχυση της νεολαίας. Όπως είναι γνωστό, έχει ήδη ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια και συνεχίζουμε όλα αυτά που έχουν ξεκινήσει ήδη. Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώσει το αγκάλιασμα του υπουργείου αυτού και θα το νιώσει».

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, δήλωσε: «Μία νέα κυβέρνηση με πολλούς στόχους και με αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες από την ελληνική κοινωνία, πάντα στα πλαίσια και στα βήματα που έκανε την προηγούμενη τετραετία. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σε άλματα και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, αλλά και της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Από σήμερα, ξεκινάμε δουλειά. Οι εκλογές είναι πίσω, καλή επιτυχία σε όλους».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ