Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:34
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

Άρωμα θερινής ραστώνης ενόψει και εκλογών Οκτωβρίου

Off

Με διάθεση που εμπεριέχει κάτι από τη θερινή ραστώνη και κάτι περισσότερο από την προετοιμασία για τη συγκρότηση των παρατάξεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα, με υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Από τη συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων, έλειπε επίσης η διάθεση έντονης αντιπαλότητας και διαξιφισμών, κάτι που μαρτυρά και το ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση κανείς δεν επιδιώκει μία σύγκρουση, χωρίς τουλάχιστον να είναι βέβαιος, ότι από αυτήν θα έχει όφελος.

Έτσι, η συζήτηση εκτός ημερήσιας εξαντλήθηκε καταρχάς στις ευχές του Σώματος προς τον νεοεκλεγέντα βουλευτή και μέλος του δημ. συμβουλίου Ιωάν. Τσίμαρη, όπως και των άλλων τεσσάρων βουλευτών για καλή και παραγωγική θητεία, στις θετικές διαπιστώσεις για το αποτύπωμα που αφήνει στην προβολή της πόλης, η έκθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση Plasmata II, αλλά και στην αποστολή από τη δημοτική αρχή σε όλες τις παρατάξεις του φακέλου με την αλληλογραφία του δήμου με το ΤΕΘΑ και το υπ. Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη του δημάρχου με τους επικεφαλής και στη συνέχεια τις οριστικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει το δημοτικό συμβούλιο. Υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός δύο φορές από τα Ιωάννινα ανακοίνωσε ότι θα αποδοθεί στην πόλη ολόκληρο το στρατόπεδο Βελισσαρίου, εξαγγελία που τώρα θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Τα Plasmata και ο «πιλοτικός»

ποδηλατόδρομος

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και αξία που έχει η έκθεση Plasmata II που αναδεικνύει τα Ιωάννινα σε κέντρο πρωτοποριακής έκφρασης ενώ η προβολή της πόλης σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο είναι τεράστια.

«Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε ένα τόσο μεγάλο γεγονός για την υλοποίηση του οποίου ο δήμος μας συνεργάστηκε. Η συνεργασία της πόλης με το Ίδρυμα Ωνάση θα αποκτήσει μόνιμη βάση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Την ίδια άποψη για τη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και της προβολής για την πόλη, που δημιουργεί η έκθεση, εξέφρασε και ο Θ. Μπέγκας, φέρνοντας όμως σε αντιδιαστολή αυτήν την εξαιρετική εικόνα, με την εικόνα της προχειρότητας που αναδύεται από την συστοιχία των πορτοκαλί κώνων και των κορδελών στο παραλίμνιο, που υποτίθεται ότι διαχωρίζει τον πιλοτικό ποδηλατοδρόμο που επιχειρεί να εφαρμόσει ο δήμος Ιωαννιτών.

«Έτσι είναι τα έργα…»

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στην πόλη σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφονται παράπονα και προβλήματα. «Εκτελούνται πολλά έργα στην πόλη. Η Τεχνική Υπηρεσία με όλο το προσωπικό της εξαντλεί τις δυνατότητές της για το καλύτερο. Δουλεύουμε όλοι μαζί για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να συγχωρεθούν και μερικές παραλείψεις καθώς το εύρος των παρεμβάσεων είναι τεράστιο» υπογράμμισε, θέση με την οποία διαφώνησε ο κ. Μπέγκας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, αλλά αυτό δεν είναι σωστό».

Επίσης, ο δήμαρχος καυτηρίασε το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. «Το πρόβλημα μας ανησυχεί και θα πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν» τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα που μετείχαν στις εκλογές να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των περιπτέρων, των πανό και άλλων υλικών ώστε να αποδοθούν οι χώροι καθαροί και ευπρεπισμένοι στους πολίτες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ