Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 02:34
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουλίου 2023
Επικαιρότητα

Στο Erasmus+ από το Νηπιαγωγείο Χρυσοβίτσας

Off

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της νηπιαγωγού Αγγελικής Καζάνα, του 1ου Νηπιαγωγείου Χρυσοβίτσας Δήμου Μετσόβου, στο πρόγραμμα Erasmus+ που πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου το διάστημα 10-15 Ιουλίου 2023.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Mythology, a new narrative in a common storytelling» είχε ως σκοπό την προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας και της μουσειακής εκπαίδευσης μέσα από την τεχνική του storytelling. Οι εκπαιδευτικοί από την Λετονία, τη Τσεχία, την Ισπανία και την Ελλάδα με την καθοδήγηση των διοργανωτών Josep A. Basco και Στέλλας Ηλιάδου, συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν εμπειρίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους και τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν στο μάθημά τους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και σε μουσεία στη Λάρνακα και τη Λευκωσία, περιηγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος και εργαστήρια αγγειοπλαστικής από τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ και δραματοποίησης από την δρ. Νάντια Τομασίδου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κ. Δημήτριο Πιερίδη, ιδρυτή του ομώνυμου Μουσείου Πιερίδη στη Λάρνακα, που διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την περιοχή του Μετσόβου.

Η συμμετέχουσα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει γλωσσικές δεξιότητες, μιας και η αγγλική γλώσσα ήταν η επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου, καλλιτεχνικές δεξιότητες μέσω εργαστηρίων και συνεργατικές δεξιότητες μέσω εργασιών. Επιπλέον, βελτίωσε τις ψηφιακές της δεξιότητες, ενίσχυσε την πολιτισμική ενσυναίσθηση μέσω της επικοινωνίας με τους άλλους ξένους συμμετέχοντες και εμβάθυνε στην ανάπτυξη ιστορικής συνείδησης και αίσθησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και πολιτότητας.

Αποτέλεσμα του προγράμματος ήταν η δημιουργία ενός ψηφιακού εκπαιδευτικού σεναρίου που θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2023-2024 και μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου https:// blogs.sch.gr/1nipchris/.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ