Επικαιρότητα

ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων Erasmus+

Off

Εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA220 με τίτλο: “SmARTourism” που υλοποιήθηκε από το Λύκειο του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής κατά τα σχολικά έτη 2021-22 και 2022-23, με επιχορήγηση του Ι.Κ.Υ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 12ης Ιουλίου στο Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων Γυμνασίου-Λυκείου στη Δουρούτη Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση, πέρα από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς σχολείων της περιοχής και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και την τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ιωάννης Αϊβατίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών στο δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Ιωάννης Συρμακέσης, συνεργάτης του δημάρχου Ιωαννίνων, ο κ. Βασίλειος Κιτσάκης, διευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων “Νικόλαος Δούμπας”, ο κ. Γκόλας Δημήτριος, διευθυντής στο τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης “Europe Direct”, καθώς και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από σχολεία των Ιωαννίνων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η διευθύντρια του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο, κ. Ευαγγελία Νάτσικα απηύθυνε χαιρετισμό και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν αναλυτικά τους στόχους, τα επιμέρους υποθέματα ανά εκπαιδευτική συνάντηση-μετακίνηση, τα εκπαιδευτικά, πολιτισμικά και μαθησιακά οφέλη, καθώς και τα παραγόμενα αποτελέσματα του έργου για τους 20 συμμετέχοντες μαθητές και τους 15 συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Το έργο “SmARTourism” στο οποίο συμμετείχαν, εκτός από το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, σχολεία από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2023, στόχευε στην ανάδειξη της συμβολής του τουρισμού, στην ανάπτυξη του τόπου μας, όπως άλλωστε και στις χώρες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών-εταίρων, καθώς και στην ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των μαθητών. Μέρος της υλοποίησης του έργου αφορούσε στην εκπαίδευση των μαθητών στην ψηφιοποίηση video, καθώς και στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του marketing στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μαθητές δημιούργησαν διαφημιστικές ταινίες και ντοκιμαντέρ τουριστικού ενδιαφέροντος και συνέθεσαν ταινίες τουριστικού ενδιαφέροντος οι οποίες αποτέλεσαν μέρος του έργου: “6 Digi-Tours of Europe”. Αυτή η εποικοδομητική διαδικασία βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία του τουρισμού τόσο στον τόπο μας όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μέσω των επισκέψεων στα σχολεία του εξωτερικού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμμαθητές τους διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, να βελτιώσουν την εξοικείωσή τους με την αγγλική γλώσσα και να αναπτύξουν δεξιότητες όπως είναι η κριτική σκέψη, η αποτελεσματική συνεργασία και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν τα συμπεράσματα από τις πολύτιμες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και πολυπολιτισμικές εμπειρίες που είχαν και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η συμμετοχή τους στην υλοποίηση του έργου ήταν μια μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν τους μαθησιακούς και κοινωνικούς τους ορίζοντες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων στους συμμετέχοντες μαθητές και ακολούθησε δεξίωση.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ