Επικαιρότητα

«Πόσο εντέλει κοστίζει μια γεννήτρια;»

Off

Το θέμα των διακοπών νερού στην περιοχή του Κατσικά θέτει η υποψήφια δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Όλυ Τσουμάνη.

«Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι τόσο  του Κατσικά όσο και χωριών της Παμβώτιδας βρίσκονται όμηροι – κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες – της άγρια αντιλαϊκής πολιτικής αυτής (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ)  και των προηγούμενων δημοτικών αρχών (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) και την κάλυψη των αναγκών τους σε νερό. Κάθε καλοκαίρι και ορισμένες φορές τον χειμώνα οι διακοπές νερού είναι συχνές και διαρκούν πολλές ώρες έως και εικοσιτετράωρα.

Έτσι και τώρα. Από χθες  Τρίτη 22/8 εντελώς απροειδοποίητα και για ένα εικοσιτετράωρο (μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση) χιλιάδες νοικοκυριά, στους οικισμούς πέριξ της λίμνης, βρίσκονται χωρίς σταγόνα νερό, αδύναμα να αντιμετωπίσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους όπως το φαγητό και η καθαριότητα. Μέσα στον καύσωνα,  αφήνονται –  για μια ακόμη φορά – χωρίς νερό για ώρες, νοικοκυριά, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες…

Όσοι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο παραπόνων της ΔΕΥΑΙ άκουγαν έκπληκτοι τη δικαιολογία ότι … «φταίει η ΔΕΗ που κάνει έργα». Τα ίδια αναγράφονται και στη  επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ», αναφέρει η κ. Τσουμάνη.

«Ακόμη κι αν έχουν έτσι τα πράγματα και οι ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι συχνές, γεννιέται το ερώτημα: Πόσο εντέλει κοστίζει μια γεννήτρια που θα μπορούσε να τροφοδοτεί με ρεύμα το αντλιοστάσιο όταν υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ηλεκτρισμού, για να μην μένουν ούτε στιγμή χιλιάδες δημότες χωρίς νερό;

Η ουσία του ζητήματος είναι αλλού: Η παρούσα Δημοτική Αρχή (όπως και οι προηγούμενες) έχουν πάρει «διαζύγιο» από τα λαϊκά προβλήματα και τις ανάγκες. Είναι αυτές που μοιράζουν «ατάκα κι επιτόπου» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας για το κεφάλαιο, ενώ για τις λαϊκές ανάγκες δεν «τσακίζουν» δεκάρα», προσθέτει.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ