Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 01:12
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Πιο κοντά η αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο οδικό δίκτυο

Off

Πιο κοντά έρχεται πλέον το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδρίασε την Τετάρτη κατακύρωσε το διαγωνισμό και το έργο θα υλοποιήσει η εταιρεία «Μυτιληναίος Ανώνυμη Εταιρεία Όμιλος επιχειρήσεων».

Αναμένεται να γίνει η υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει και η υλοποίηση. Κατά τα άλλα έργα αφορούν τις οδικές υποδομές, τη δημόσια υγεία και τον πολιτισμό προχωρούν στο τελικό στάδιο για την έναρξη της υλοποίησής τους, μετά τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Οριστικός ανάδοχος για το Ιμαρέτ Άρτας Η επιτροπή ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του» προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα κατασκευάσει η εργοληπτική επιχείρηση «Κ/Ξ Γ. Βερονίκης – Π. Κριεμαδης – Β. Κονδύλης & ΣΙΑ». Έργα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα έργα «ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», τα οποία χρηματοδοτεί από πόρους της με 845.000 ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου. Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε οριστικό ανάδοχο του έργου την εταιρεία «ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.» Με άλλη απόφαση της επιτροπής εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η υλοποίηση του έργου κρίνεται απαραίτητη καθώς θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών ΥΝΑΝΠ στην Ηγουμενίτσα, στη συμμόρφωση των χώρων κράτησης με την κείμενη νομοθεσία και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Άλλες αποφάσεις Εγκρίθηκε ακόμα η επαναδημοπράτηση του έργου «Έργα προσαγωγής – επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 837.702 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων: – «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης και σύνδεσης επαρχιακού δικτύου με όμορα δημοτικά διαμερίσματα στα όρια του πρώην Δήμου Κατσανοχωρίων», προϋπολογισμού 365.800 ευρώ – Αποκατάσταση στέγης νερόμυλου Βουλιάστας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ – «Άμεση αντιστήριξη οδού περιοχής Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ – «Ανάπλαση πλατείας και διαχείριση όμβριων για την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Αετομηλίτσας», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ – «Αποκατάσταση περιπατητικών και οδών χαμηλής κυκλοφορίας στη Δ.Ε. Πραμάντων», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ Τέλος αναδείχτηκαν: Ο οριστικός ανάδοχος για το έργο: «Κατασκευή τμήματος λιθόστρωτου γκαλντεριμιού στη θέση Μακρή έως οικία Ε. Αναστασιάδη Τ.Κ. Κουκουλίου», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Παναγιώτης Τσουμάνης Ε.Δ.Ε. Ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο: «Αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία κατοικίας στο Μαυρονόρος Πωγωνίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος «Γέροντας Αλέξανδρος».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ