Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 08:41
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Σημαντικό έργο η βελτίωση του δρόμου στο Κουτσελιό

Off

Η έναρξη των εργασιών για τη βελτίωση του τμήματος της 3ης επαρχιακής οδού αποτέλεσε την αφορμή της επίσκεψης του δημάρχου Δημ. Παπαγεωργίου στο Κουτσελιό της ΔΕ Παμβώτιδας, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ευάγ. Πήχα, Γεώρ. Αρλέτο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 630.000 ευρώ και θεωρείται, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πήχας ζωτικής σημασίας για την οδική ασφάλεια

«Ήταν ένα έργο που επί χρόνια το οραματιζόμασταν και σήμερα γίνεται πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Πήχας κάνοντας ειδική μνεία στην ασφάλεια των μαθητών καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος διέρχεται μπροστά από το σχολικό συγκρότημα του χωριού.

Στο δρόμο μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου προβλέπονται εργασίες:

υδραυλικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων με σκοπό́ την βελτίωση και την καλύτερη λειτουργία των ήδη των υφιστάμενων υποδομών αποχέτευσης και συγκεκριμένα από́ την αρχή́ (γήπεδο Κουτσελιού) έως τον κόμβο στο κέντρο του οικισμού́, εργασίες οδοποιίας σε συνέχεια των υδραυλικών έργων, με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού καθώς και ανακατασκευή του υπάρχοντος οδοστρώματος και τέλος

εργασίες οδοφωτισμού με επέκταση, συμπλήρωση και βελτίωση του ήδη υπάρχοντος δικτύου με φωτιστικά διόδων εκπομπής φωτός LED.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για τον συγκεκριμένο δρόμο ο κ. Πήχας τόνισε ότι στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας εκτελέστηκαν, είναι σε εξέλιξη και δρομολογούνται συνολικά έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης διατέθηκαν σημαντικοί πόροι για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων όπως το γήπεδο 5Χ5 που παραδόθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Ταυτόχρονα χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ κτιριακές παρεμβάσεις.

Από τις σημαντικότερες είναι η επανάχρηση του κτιρίου Πνευματικού Κέντρου Κατσικά που θα μετατραπεί σε ένα Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας και η μετατροπή του Δημοτικού Σχολείου Κουτσελιού, ενός διατηρητέου,  σε εκθεσιακό χώρο πολυδραστηριοτήτων.

«Η Δημοτική Αρχή η οποία επί δύο χρόνια ήταν αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία και οι οποίες επηρέασαν οριζόντια το σύνολο των δραστηριοτήτων, σχεδίασε και υλοποιεί έργα σε όλη την έκταση του δήμου. Έργα που ανήκουν στους πολίτες» ανέφερε ο κ. Πήχας.

«Παρών» με την παράταξη στις εκλογές

Ο κ. Πήχας δεν είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» και η απόφασή του αυτή ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως το προηγούμενο διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας και τη διάσταση της απομάκρυνσής του από τη δημοτική αρχή.

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν παραμένει κοντά στην παράταξη που ίδρυσε ο Μ. Ελισάφ ή όχι ο κ. Πήχας ήταν ξεκάθαρος, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών της δήλωσής του.

«Ήμουν δήμαρχος Παμβώτιδας, εδώ μένω και είναι ο τόπος που αγαπάω. Είμαι μέλος της παράταξης, ανεξάρτητα από το ότι δε θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές και συνεχίζω να στηρίζω τη δημοτική αρχή και το έργο της παράταξης όπως έκανα από την πρώτη στιγμή το 2019 με τον αείμνηστο ιδρυτή της Μ. Ελισάφ», ανέφερε ο κ. Πήχας.

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ