Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:46
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων

Off

Τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τίμησε η Περιφέρεια Ηπείρου, η Κοινότητα και ο Δήμος Ιωαννιτών με τις εκδηλώσεις που έγιναν στο χωριό την Κυριακή.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν στο χώρο του μνημείου, ομιλίες, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος των Λιγκιάδων Ιωάννης Αυγέρης.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης μίλησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα της εποχής, αλλά και στη δύναμη της μνήμης.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους Λιγκιάδες παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Ο Παναγιώτης Μπαμπούσκας, ο μοναδικός επιζών της γερμανικής θηριωδίας ήταν και φέτος ο πρώτος που κατέθεσε στεφάνι.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ακόμα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, οι βουλευτές Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Τσίμαρης, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων,  δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, του Πανεπιστημίου, Συλλόγων και φορέων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ