Επικαιρότητα

Ψάχνουν τρόπους να πληρώσουν μελέτες δεκαετίας…

Off

Σε κλίμα κάθε άλλο παρά εορταστικό πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ με οριακή απαρτία και με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του προέδρου Χρ. Ντακαλέτση και μελών του συμβουλίου με αφορμή την ψήφιση ή μη από το Σώμα της τυπικής ολοκλήρωσης μίας σειράς μελετών με χρηματοδότηση από το «Θησέα» που εκκρεμούν από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας!

Το θέμα δεν ήρθε για πρώτη φορά προς συζήτηση στην ΠΕΔ, ήταν όμως η πρώτη φορά, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, που προκλήθηκε τέτοια ένταση με τον κ. Ντακαλέτση και την υπηρεσία να επιμένουν στην αρχική τους θέση ότι δεν μπορεί η ΠΕΔ για λόγους νομιμότητας να προχωρήσει σε μία τέτοια απόφαση για μελέτες – φαντάσματα ώστε να πληρωθεί και ο τεχνικός σύμβουλος για προγραμματικές συμβάσεις που έχουν λήξει προ πολλού.

Έγινε λόγος μάλιστα για μελέτες έργων με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ αν και όπως προέκυψε στη συζήτηση το κόστος των εκκρεμουσών μελετών αφορά μόνο εκείνες που έχουν παραδοθεί στους δήμους και θα πρέπει να πληρωθούν και όχι το σύνολο των 18 μελετών που προβλεπόταν αρχικά.

Υπέρμαχοι της πρότασης που τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει η διαδικασία για τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να πληρωθούν οι μελέτες που έχουν στα συρτάρια τους οι δήμοι Πωγωνίου, Ζίτσας και Μετσόβου στάθηκαν οι δήμαρχοι Κ. Καψάλης, Μιχ. Πλιάκος αντίστοιχα, παράλληλα όμως και οι κ.κ. Πήχας, Γαρδίκος, Χασιάκος, Γεωργάκος και Γόγολος.

Οι στιγμές της αντιπαράθεσης δεν ήταν λίγες και μάλιστα ξεκίνησαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης όταν ο κ. Ντακαλέτσης κήρυξε την… λήξη αυτής λόγω έλλειψης απαρτίας, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπαλέξη και άλλων μελών του Δ.Σ.

Τελικά, απαρτία επιτεύχθηκε λίγο μετά για να ανεβούν και πάλι οι τόνοι μεταξύ του προέδρου κ. Ντακαλέτση και των υπέρμαχων της παραπάνω πρότασης περισσότερες από μία φορές.

Θα έχει και συνέχεια

Η υπόθεση πάντως είναι βέβαιο ότι θα έχει συνέχεια παρότι προσκομίστηκαν και γνωμοδοτήσεις νομικών για το σύννομο της διαδικασίας καθώς και αντίστοιχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κρίνει σύννομη την παράταση των προγραμματικών συμβάσεων από το 2016 και έπειτα μέχρι τη λήξη του προγράμματος «Θησέας». Αυτό θα ισχύσει σίγουρα ειδικά στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πλευρά του προέδρου της ΠΕΔ και της υπηρεσίας, ότι οι πληρωμές αφορούν τελικά ποσό 2 εκ. ευρώ για 18 μελέτες, οι περισσότερες εκ των οποίων αγνοούνται και όχι για μικρότερο ποσό που αναφέρεται σε έξι μελέτες που έγινε λόγος χθες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ