Επικαιρότητα

Τα επόμενα βήματα για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης

Off

Τα επόμενα βήματα από κοινού, της περιφέρειας Ηπείρου με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου και τους δήμους της Ηπείρου για την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης

που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο διοικητήριο της περιφέρειας, μετά από πρόσκληση του Αλ. Καχριμάνη. Αντίστοιχες συσκέψεις θα ακολουθήσουν και το αμέσως επόμενο διάστημα με τους δημάρχους των άλλων τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα επόμενα βήματα. 

Η σύσκεψη γενικότερα, διεξήχθη σε καλό κλίμα, χωρίς όμως να λείπουν οι εντάσεις από τοποθετήσεις δημάρχων. Η οργάνωση και η παραλαβή του εξοπλισμού για τους ΣΜΑ της Πρέβεζας και των εργασιών που υπολείπονται στον ΣΜΑ του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ανέφερε ο κ. Καχριμάνης είναι ζητήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην απαιτηθεί καν η προμήθεια κάποιου εξοπλισμού. Σημείωσε ακόμη, ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα του δήμου Ζίτσας να αναλάβει την ευθύνη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΣΜΑ Ζωοδόχου, «γιατί αυτό δεν προβλέπεται».

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία ωστόσο είναι πως στις δηλώσεις του τουλάχιστον ο κ. Καχριμάνης για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου εξέφρασε την θέση, ότι η περιφέρεια επιθυμεί να απεμπλακεί το συντομότερο από το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και από την λειτουργία της Μονάδας ΑΣΣΑ, που πρέπει να περάσει στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης.

«Το εργοστάσιο είναι στην ιδιοκτησία της περιφέρειας από το 2013, όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία, σήμερα όμως πρέπει να περάσει στους δήμους και θα βρεθεί ο τρόπος αυτό να γίνει και μάλιστα σύντομα», περιορίστηκε να αναφέρει ο Αλ. Καχριμάνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κάνοντας λόγο για μία συζήτηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, μίλησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καλαντζής. «Το ενδιαφέρον και η αγωνία να προχωρήσουμε είναι μεγάλο, γιατί οι δήμοι είναι αυτοί που πληρώνουν και πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και φυσικά την ευθύνη της λειτουργίας του εργοστασίου. Θέλουμε η δοκιμαστική λειτουργία να πλησιάζει στην κανονική λειτουργία και γι’ αυτό πιέζουμε ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και να ολοκληρωθούν τα έργα που υπολείπονται», ανέφερε ο κ. Καλαντζής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου