Επικαιρότητα

Αλλαγή… ηγεσίας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Off

Επισημοποιήθηκε με την πρώτη συνεδρίαση η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου από τον μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, που ανέλαβε καθήκοντα στη θέση της Στ. Μπραΐμη, που με τη σειρά της είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου του περιφ. συμβουλίου. 

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος με πρόεδρο τον κ. Γοργόλη έγινε και η εκλογή του αντιπροέδρου, με τον Δημ. Δημητρίου να επανεκλέγεται ομόφωνα επί των παρόντων, αφού η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε της συνεδρίασης.

Ο κ. Γοργόλης απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής δεσμεύτηκε για όσο γίνεται περισσότερο ρεαλιστικές και σύντομες σε χρόνο συνεδριάσεις, με κατά το δυνατόν περιορισμό των διά περιφοράς συνεδριάσεων και συζητήσεων θεμάτων, ώστε να γίνεται διεξοδική συζήτηση στην Επιτροπή. «Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε η Επιτροπή να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα», ανέφερε αρχικά ο κ. Γοργόλης, για να λάβει το λόγο ο κ. Δημητρίου στη συνέχεια και να πει, ότι αναφορικά και με τη δική του συμμετοχή στο προεδρείο, δεν άσκησε ποτέ προσωπική πολιτική μέσω του οργάνου αυτού, που επικεντρώνεται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Διαχρονικά, η Επιτροπή Περιβάλλοντος προσεγγίζει τα θέματα που συζητά με μεγάλη ευαισθησία, αφουγκράζεται την ανησυχία των πολιτών και των φορέων των τοπικών κοινωνιών, μελετά τις εισηγήσεις των υπηρεσιών και αποφασίζει με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο κ. Γοργόλης. Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση απείχε της χθεσινής συνεδρίασης, με την περιφ. σύμβουλο της παράταξης Τ. Ζέκα, να καταθέτει αναλυτικό υπόμνημα τονίζοντας, ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος. 

«… η Επιτροπή Περιβάλλοντος έπαψε να αποτελείται από τον Πρόεδρο, τα 14 μέλη και τα ισάριθμά τους, αναπληρωματικά. Επομένως δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση της επιτροπής και πρέπει να συμπληρωθεί», αναφέρει η κα Ζέκα στο υπόμνημά της.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ