Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:07
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Υποστελέχωση και υπερεργασία για τους υγειονομικούς

Off

Με τις ίδιες διαπιστώσεις όπως αυτές σε άλλες περιοχές της χώρας ολοκληρώθηκε η περιοδεία στα νοσοκομεία της Ηπείρου από την πρόεδρο Αφροδίτη Ρέντζιου και τον Παναγιώτη Παπανικολάου, Γενικό Γραμματέα αντίστοιχα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η δραματική υποστελέχωση των νοσοκομείων της χώρας σε καιρό πανδημίας σε συνδυασμό με την υπερεργασία για τους υγειονομικούς ειδικά μετά την αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό στη λειτουργία των νοσοκομείων και στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.

Η κα Ρέντζιου και ο κ. Παπανικολάου συνοδευόμενοι από την πρόεδρο της ΕΙΝΗ Μαρ. Κιτσανού και τα μέλη του Δ.Σ. περιόδευσαν αρχικά στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας και χθες βρέθηκαν στα νοσοκομεία Χατζηκώστα και ΠΓΝΙ αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται στο ΕΣΥ, ασκώντας κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που αξιοποιεί όπως είπαν την πανδημία για ένα νέο ΕΣΥ.

«Ένα ΕΣΥ με συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και νοσοκομείων, η πορεία του οποίου θα εξαρτάται από το πόσο καλό management θα κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων», όπως ανέφερε η κα Ρέντζιου.

Ο κ. Παπανικολάου από την πλευρά του αναγνώρισε το τεράστιο βάρος που σηκώνουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΣΥ από τη Δυτική Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία. «Είναι επείγον η τοπική κοινωνία να πάρει την υπόθεση στα χέρια της γιατί αν αυτό δε γίνει είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να μην έχουμε δημόσια νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη».

Η κα Ρέντζιου χαρακτήρισε επίσης προσχηματική την αναστολή των καθηκόντων για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ήταν ένα πρόσχημα γιατί αποδείχθηκε πως η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η αξιοποίηση ελαστικών μορφών απασχόλησης συμβασιούχων, ιδιωτών και εργαζόμενων με μπλοκάκι», τόνισε.

Τέλος η πρόεδρος της ΕΙΝΗ κα Κιτσανού μετέφερε την αγωνία των ιατρών στην Ήπειρο και κυρίως στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν με τον αριθμό του προσωπικού να μειώνεται συνεχώς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου