Τελευταία Νέα

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 11:35
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Η κληρονομιά της θα είναι το απόλυτο μηδέν

Off

Για αμέλεια και ανικανότητα κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

«Κορυφώνοντας την προσπάθεια απαξίωσης του έργου που παρέλαβε από τη δημοτική μας αρχή, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος των ίδιων των πολιτών, μετεξεταστέα παραμένει εδώ και δυόμιση χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ», τόνισε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη σχετικά με το έργο της αξιοποίησης των παλιών στρατιωτικών φυλακών, θεωρώντας ότι «αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «απώλεια κοινοτικών πόρων».

Όπως ανέφερε πιο αναλυτικά:

«Πριν λίγες μέρες έγινε αντιληπτός και ο κίνδυνος που υπάρχει για την απένταξη ενός ακόμα έργου που αφορά την έξυπνη πόλη, το οποίο είχαμε παραδώσει σε πλήρη ωριμότητα και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.  Τι αθροίζουμε λοιπόν, μέχρι σήμερα σε απώλειες σημαντικών έργων που είχαμε παραδώσει ώριμα στη σημερινή δημοτική αρχή;

-Ποδηλατοπεζόδρομος Μάτσικα- Πέραμα

-Αξιοποίηση χώρου παλιών στρατιωτικών Φυλακών

-Κεντρική Πλατεία

-Αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού με χρήση λαμπτήρων led», σημείωσε ο κ. Μπέγκας και πρόσθεσε:

«Το 90% των έργων που με μεγάλες καθυστερήσεις εκτελούνται σήμερα είναι ‘κληρονομιά’ της δικής μας δημοτικής αρχής, αλλά και για αυτά ακόμη εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας γιατί μέχρι σήμερα έχουμε μηδενικές απορροφήσεις.

Ερωτώ όμως, αν ενόψει της επόμενης προγραμματικής περιόδου, η δημοτική αρχή έχει ωριμάσει κάποιο καινούργιο έργο ώστε να ενταχτεί στα επερχόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία; Απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα η κληρονομιά της στη νέα δημοτική αρχή θα είναι το απόλυτο μηδέν».

Επιπλέον ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στη γενικότερη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι σε μια σειρά έργων όπως αυτό της Κεντρικής Πλατείας, των πρώην στρατιωτικών φυλακών και του Πάρκου Πυρσινέλλα τονίζοντας ότι έχουν πολύ διαφορετική πολιτική φιλοσοφία.

«Ο χλευασμός του αποτελέσματος του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την Κεντρική Πλατεία, η αδιαφορία για τις πρώην στρατιωτικές φυλακές και οι εν κρυπτώ κινήσεις για το Πάρκο Πυρσινέλλα αναδεικνύουν την τεράστια διαφορά που έχουμε στην πολιτική μας φιλοσοφία με τη σημερινή δημοτική αρχή», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για το Πάρκο Πυρσινέλλα ειδικότερα, ανέφερε ότι όλες οι μελέτες γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες σε μια προσπάθεια να βρεθεί η κοινωνία προ τετελεσμένων.

«Η μοναδική αγωνία της δημοτικής αρχής δεν είναι η ποιότητα των έργων, αλλά το πώς θα κόψει κορδέλες.  Δύο σημειακές φωτορεαλιστικές εικόνες είναι αυτό που επικοινώνησε για την αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα με τους δημότες η δημοτική αρχή. Οι δικές μας μακέτες που διαχρονικά χλευάζει ο Δήμαρχος αποτυπώνουν την μελετητική πληρότητα ενός έργου», σημείωσε.

Υπέρ αγροτών

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Μπέγκας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες των αγροτών, θυμίζοντας ότι επί θητείας του είχε οριστεί αντιδημαρχία με αποκλειστική αρμοδιότητα τον πρωτογενή τομέα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, καθώς και με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών, το ενδιαφέρον της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» για τους Γιαννιώτες παραγωγούς. «Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, όπως ήμασταν πάντα, με στόχο να ενισχύσουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, τον αγώνα τους», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

 

Μπαράζ ερωτημάτων για το μεγάλο Κλειστό

Ακολούθως, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε και στο θέμα της χωροθέτησης του Κλειστού της ξιφασκίας, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά άμεσα το δήμο Ιωαννιτών ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων. «Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η συζήτηση για το Κλειστό εκφράσαμε την άποψή μας ότι τα Γιάννενα δικαιούνται ένα σύγχρονο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο. Σαφώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το γεγονός ότι ο δήμος μας μετά από 44 χρόνια έχει μείνει με ένα κλειστό γυμναστήριο του 1978 κι ένα δεύτερο μικρό στο πανηπειρωτικό στάδιο. Γι’ αυτό άλλωστε, είμαστε υπέρ της ανέγερσης νέου κλειστού στον Βοτανικό, όπως προβλέπεται και από τον ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης. Τα Γιάννενά μας, ως πρωτεύουσα της Ηπείρου, δεν μπορεί να συμβιβάζονται με τα μεταχειρισμένα και την μετριότητα. Είναι ζήτημα περηφάνιας και αξιοπρέπειας», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Στη συνέχεια έθεσε μια σειρά ερωτημάτων:

1. Ενόψει του Π.Δ. της Παμβώτιδας είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε τετελεσμένα με χωροθέτηση χρήσεων και όγκων που δε συνάδουν με τα δεδομένα που έχουμε για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης ευαίσθητης περιβαλλοντικά περιοχής;

2. Γνωρίζει κανείς το αναλυτικό κόστος μεταφοράς, θεμελίωσης, έργων υποδομής κλπ, για την εγκατάσταση, συναρμολόγηση και λειτουργία του προκάτ κλειστού, ώστε να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία κόστους σε σχέση με ένα καινούργιο κτίριο;

3. Έχει μελετηθεί ειδικά η θεμελίωση ενός κτιρίου με θηριώδη φορτία σε ένα έδαφος καθόλου συνεκτικό δίπλα στη λίμνη;

4. Θα πιστοποιηθεί και με ποιον τρόπο η αρτιότητα της επανασυρμολόγησης για να διασφαλιστεί η στατικότητα του οικοδομήματος;

5. Έχουν μελετηθεί τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα που θα προκύψουν στην περιοχή; Έχουν προβλεφθεί θέσεις πάρκινγκ;

6. Έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης που τέθηκαν σε Περιφέρεια και Δήμο;

7. Είναι συμβατή η χρήση με τη σύμβαση παραχώρησης του αγροκτήματος Κατσικά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ