Επικαιρότητα

Αναγνωρίστηκε ως εορτή το Ολοκαύτωμα του Σέλτσου

Off

Στην επίσημη αναγνώριση του ολοκαυτώματος των Σουλιωτών που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Σέλτσου στις 21 Απριλίου του 1804, προχώρησε η ελληνική πολιτεία.

Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 27 Μαΐου, καθιερώνεται και επισήμως η 23η Αυγούστου ως δημόσια εορτή του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Άρτας. Πράξη που τιμά την θυσία των 1148 Σουλιωτών και των 200 Ραδοβιζινών στην Μονή του Σέλτσου στο χωριό Πηγές. Μιας από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων των Σουλιωτών όταν μετά από τρίμηνη αντίσταση απέναντι στις δυνάμεις του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, προδομένοι βρήκαν το θάνατο, όπως αναφέρει και ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος που δημοσιοποίησε το θέμα.

Ο κ. Στύλιος δήλωσε τα εξής: «η επίσημη αναγνώριση της θυσίας των Σουλιωτών και των 200 Ραδοβιζινών στην Ιερά Μονή του Σέλτσου αποτελεί θετική εξέλιξη». Πρόσθεσε ακόμα πως πρόκειται για «πράξη δικαίωσης και τιμής για τους προγόνους μας και την ιστορία της περιοχής. Ιδιαίτερα για μένα που έχω οικογενειακούς δεσμούς με την περιοχή και αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την αναγνώριση του ολοκαυτώματος του Σέλτσου».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου