Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 10:19
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Ευκαιρία για εξωστρέφεια στις ελληνικές επιχειρήσεις

Off

Την πεποίθηση ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή και εξαγωγικό προσανατολισμό έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν και αυτή την κρίση σε ευκαιρία, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που φροντίζει να αναδείξει η ελληνική Κυβέρνηση στο εξωτερικό, εξέφρασε από τα Γιάννενα, ο Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών – Οικονομικής Διπλωματίας που βρέθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων ως ο επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου, χθες το απόγευμα, μίλησε στα τοπικά μέσα μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και αναφέρθηκε στο θετικό μομέντουμ για την ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό.

«Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στις επιχειρήσεις είναι, ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν οι ευκαιρίες για την εξωστρέφεια, την ανάπτυξή τους και τη διεθνοποίησή τους στις αγορές του εξωτερικού. Οι ευκαιρίες υπάρχουν και δεν είναι ευχολόγια. Να δούμε πως η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία και πως η οικονομική διπλώματα μπορεί να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, μέσα από το φιλοεπενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η ελληνική Κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε νέες αγορές, αξιοποιώντας τις ψηφιακές συνθήκες. Έχουμε ταξιδέψει στις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα, και αλλού και έχουμε δημιουργήσει ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλες αυτές τις αγορές, παρά την ενεργειακή κρίση και την μεγάλη κρίση στην παραγωγή πρώτων υλών στον διατροφικό τομέα», ανέφερε ο κ. Φραγκογιάννης.

Θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Φραγκογιάννη για την ανταπόκριση στην πρόσκληση που του έγινε, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ