Πολιτισμός

«Μάθημα Ιστορίας» το καλοκαίρι από το Δημοτικό Θέατρο

Off

Με αφετηρία την 20η Ιουλίου από το υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ (21.30) ξεκινά η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων «Μάθημα Ιστορίας» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου.

Η παράσταση θα περιοδεύσει σε δήμους της Ηπείρου και σε επιλεγμένους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Το έργο με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, δημιουργεί ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας στο οποίο το παρελθόν συναντιέται με το παρόν.

Οι δύο ηθοποιοί (Αφροδίτη Αθανασιάδου, Χρήστος Χρήστου) και ο μουσικός Γιάννης Μαθές, συγκροτούν μια ομάδα που θα μας ταξιδέψει μέσα από κωμικές και δραματικές στιγμές στο θεατρικό κόσμο του Σάκη Σερέφα. Σημαντικά ιστορικά πρόσωπα, αληθινές μαρτυρίες προσφύγων, μουσικές του τότε αλλά και του σήμερα θα εμφανιστούν επί σκηνής για να μας θυμίσουν ό,τι η ιστορία και ο πολιτισμός είναι και θα παραμείνουν ζωντανοί οργανισμοί.    

«Πότε αρχίζει κανείς να είναι πρόσφυγας;  Το να είσαι πρόσφυγας είναι μια ιδιότητα ή μια ψυχολογική κατάσταση;»

«Ο καθένας μπορεί να πάθει προσφυγιά κατά τη διάρκεια του βίου του, να ξεριζωθεί από τον τόπο του ή από τον ίδιο του τον εαυτό, τις επιθυμίες του, τα όνειρα του….».

Οι συντελεστές

Οι συντελεστές είναι: Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος. Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Χρήστος Χρήστου. Ζωντανή μουσική και τραγούδι: Γιάννης Μαθές

Ontheroad: Ρένια Λουιζίδου (φωνή), Κινησιολογία: Χάρης Πεχλιβανίδης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Κωνσταντινίδου, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου. Οργάνωση παραστάσεων: Χρήστος Χρήστου, Μαρία Τσαμπά. Ηχητική κάλυψη: Δημήτρης Καραγεώργος Χειρισμός φωτισμού: Δημήτρης Νικολάου, Τεχνικοί: Θανάσης Ζιάβρος, Λευτέρης Καραμανωλάκης

Τιμή εισιτηρίου: 10,00 € κανονικό, 7,00 € εκπτωτικό (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών). Άνεργοι και ΑΜΕΑ 3,00 €. Ομαδικά εισιτήρια και σύλλογοι (άνω των 15 ατόμων) 7,00 €.   

Προπώληση: Viva.gr και Τicketsioannina   (12:00 – 15:00 & 19:00 – 21:30 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26510 25670 & 26510 73233 (09:45’ – 13:45’).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ