Επικαιρότητα

Η ιστορία του Μάρκου Μπότσαρη στο Πωγώνι

Off

Η άγνωστη ιστορία του Μάρκου Μπότσαρη με την παρουσία του και τη ζωή του στο Πωγώνι για επτά ολόκληρα χρόνια, ήρθε στο φως, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στη Βήσσανη του δήμου Πωγωνίου, το πρωί του Σαββάτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Πωγωνίου και την Αδελφότητα Βησσανιωτών, με την προτομή του Μ. Μπότσαρη να είναι δωρεά του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής, σε μία ιδέα του αείμνηστου προέδρου του, Μιχάλη Σέρβου, που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μ. Μπότσαρη έκανε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, που τοποθετήθηκε και θα κοσμεί την πλατεία των Ηρώων της Βήσσανης.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον βαθύσκιωτο πλάτανο, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βησσανιωτών Γρηγόρης Άρμπυρος υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους και παριστάμενους, για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί των βουλευτών

Στ. Καλογιάννη, Μ. Κεφάλα και Μερ. Τζούφη, του δημάρχου Πωγωνίου Κων. Καψάλη, εκπροσώπων του Ιδρύματος Ελληνισμού και του Συνδέσμου των Ελλήνων Ευεργετών.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο ιστορικός ερευνητής

κ. Παπανώτης, που μίλησε για τον Μάρκο Μπότσαρη στο Πωγώνι,

αλλά και για τη συναισθηματική σύνδεση των Πωγωνήσιων

με τον Μ. Μπότσαρη στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ