Επικαιρότητα

Ανάπτυξη του δικτύου πάρκων «τσέπης»

Off

Σε εξέλιξη είναι οι δράσεις του Δήμου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μία από τις πρωτοβουλίες που υλοποιείται είναι η ανάπτυξη του δικτύου πάρκων «τσέπης», των μικρών πάρκων που βρίσκονται πάνω σε πεζοπορικές διαδρομής. Στα πάρκα αυτά γίνονται εργασίες αναβάθμισης και ακολουθεί φύτευση δέντρων, καλλωπιστικών θάμνων και λουλουδιών.

Αρωγοί του Δήμου στην προσπάθεια αυτή είναι μαθητές των σχολείων της πόλης όπως και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Παράλληλα για μία ακόμη φορά συνδράμει το Μητρώο Εθελοντών του Δήμου.

Η πρώτη διαδρομή που έγινε περιελάμβανε το Πάρκο Πολυτεχνείου, την Πλατεία Κολχίδας, το Πάρκο Μουσαφίρη και την Πλατεία Πάργης.

Η δεύτερη διαδρομή ήταν αφιερωμένη στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, το Παρκάκι στη ΔΕΗ, τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» και το Πάρκο Κατσάρη.

Οι διαδρομές θα ολοκληρωθούν σήμερα Τρίτη με παρεμβάσεις στην Πλατεία Σεισμοπλήκτων, τον κόμβο Αγίου Κοσμά, την Πλατεία Λακκωμάτων και το Τζαμί Καλούτσιανης.

Στην έναρξη της διαδρομής τη Δευτέρα βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Γιώργος Λώλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και η Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για το Μητρώο Εθελοντών Γιάννα Μαμακή.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους όπως και όλους τους εθελοντές που συμβάλλουν στις δράσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου και τους εργαζόμενους που προχωρούν σε εργασίες ευπρεπισμού και αναβάθμισης των πάρκων και φυτεύσεων.

«Τα μικρά πάρκα της πόλης αναβαθμίζονται. Οφείλουμε όλοι να τα περιφρουρούμε και να τα σεβόμαστε γιατί ανήκουν σε όλους. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δίνει την αφορμή για τις παρεμβάσεις αυτές οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ