Εκδηλώσεις

Μίλησέ μου… «Όλες οι γλώσσες στην Ευρώπη έχουν αξία»

Off

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου Europe Direct, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Ζώη Καπλάνη, στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 10:00 ως τις 13:00 και περιλαμβάνουν:

Χαιρετισμός της Μαρίας Γιαννακού, Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

Παρουσίαση από τη διευθύντρια του Δημ. Σχ. Σταυρακίου κα Ελένη Κωλέτση με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και τη δύναμη της επικοινωνίας.

Τραγούδια από ομάδες παιδιών στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά και στη νοηματική γλώσσα.

Παρουσίαση, από τα παιδιά της Στ΄ τάξης, θεατρικού δρώμενου σε διασκευή του βιβλίου με τίτλο: «Σκληρό καρύδι». Το “Σκληρό καρύδι” είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω από τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, που εκδόθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. https://www.unhcr.org/gr/skl iro_karydi Ομαδική ζωγραφική με μηνύματα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, σε χαρτί του μέτρου. Παρουσίαση της αφίσας που θα καταθέσουν οι μαθητές/-τριες στον διαγωνισμό της ΕΕ για τα μπλουζάκια της ΕΗΓ (2022).

Καλούνται όλα τα σχολεία, οι γονείς αλλά και οι πολίτες της πόλης να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν ενεργά στη δημοσκόπηση που θα διοργανωθεί με το ερώτημα:

«Γιατί να μάθω μια γλώσσα;» και να αποτυπώσουν το δικό τους μήνυμα για την καλλιέργεια και την ανάδειξη του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ