Επικαιρότητα

Οφείλει να ενημερώσει για την πορεία του Ιωάννινα – Κακαβιά

Off

Το Υπ. Υποδομών να ενημερώσει υπεύθυνα για την πορεία του έργου Ιωάννινα- Κακαβιά ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ.

Ο Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτση, ο οποίος τον ενημέρωσε αρχικά για τις μεγάλες ανάγκες έκτακτης χρηματοδότησης που έχουν οι Δήμοι της Ηπείρου, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από κακοκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ έχει ήδη ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών πρόσθετη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ ανά Δήμο. Συζήτησαν επίσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θέματα που αφορούν τα έργα υποδομής στην Ήπειρο, αρχής γενομένης από τον άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, για τον οποίο ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι «το Υπ. Υποδομών οφείλει με ανακοίνωσή του να ενημερώσει υπεύθυνα τους Ηπειρώτες για τον πορεία των νέων μελετών και των αδειοδοτήσεών του και να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τη δημοπράτησή του».

Συζήτησαν επίσης για τον άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, για τον οποίο εκκρεμεί ακόμα η οριστικοποίηση της μελέτης του στο Υπ. Υποδομών και για την ανάγκη ολοκλήρωσης του άξονα Τύρια – Σιστρούνι. Συζητήθηκαν, τέλος, θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και άμεσης προώθησης του πολεοδομικού σχεδιασμού στους Δήμους της Ηπείρου.

Κατά τα άλλα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, την Κυριακή ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τον Κέδρο και τους Χουλιαράδες, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, με τον Πρόεδρο Κ. Καλύβα και τον νέο Πρόεδρο της Αδελφότητας Χουλιαράδων Ι. Ράπτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το νέο ΔΣ αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Αδελφότητας και για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων για την επόμενη χρονιά, στον οποίο ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε να προωθήσουν και δράσεις ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Βαπτιστή, όπου η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα «Άγιος Ιωάννης» οργάνωσε εκδήλωση απόσταξης τσίπουρου.

Είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολλούς κατοίκους για τρέχοντα θέματα, ιδίως για τα προβλήματα που συνεχίζουν να δημιουργούν οι υψηλές τιμές της ενέργειας και για την ανάγκη ολοκλήρωσης της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα, καθώς και με τον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Κύρκο και τον αντιδήμαρχο Ι. Λάμπρου για την κατασκευή του δρόμου προς τον αρχαιολογικό χώρο στη θέση «Καστέλι», για τον οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών και για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου