Επικαιρότητα

Εμπειρίες από το εκπαιδευτικό σύστημα στην Πορτογαλία

Off

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να αποτυπώσουν και να μεταφέρουν ως παρουσίαση στην Ελλάδα το εκπαιδευτικό σύστημα στην Πορτογαλία που ανασυντάχθηκε επικαιροποιήθηκε και θεωρείται ένα από τα πλέον εξελιγμένα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με αυτά της Φινλανδίας και της Ισλανδίας αντίστοιχα, είχαν 12 συνολικά εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κατσικά, που συμμετείχαν σε αντίστοιχη δράση του προγράμματος Erasmus.

Ο τίτλος του προγράμματος στο οποίο έλαβαν μέρος οι καθηγητής του Λυκείου Κατσικά ήταν «Επαγγελματική ενδυνάμωση για ένα απαιτητικό περιβάλλον εκπαίδευσης: επιμόρφωση σε εκπαιδευτικά μοντέλα για αποτελεσματική διδασκαλία σε μαθητές από μη υποστηρικτικά περιβάλλοντα». Στο πλαίσιο του προγράμματος έγινε επίσκεψη στη Λισαβόνα το Νοέμβριο του 2022, όπου παρακολούθησαν σεμινάρια για τις αλλαγές στο πορτογαλικό εκπαιδευτικό σύστημα και την ψηφιακή στροφή των σχολείων της χώρας.

Το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διάχυσης της αποκτηθείσας γνώσης και εμπειρίας από το ταξίδι στην Πορτογαλία από τη διεύθυνση του σχολείου, τους υπεύθυνους καθηγητές για το πρόγραμμα και εκείνους που μελέτησαν και παρουσίασαν τα βασικά στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος στην Πορτογαλία.

Πριν την παρουσίαση από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα χαιρετισμό απηύθυναν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Γιαν. Αϊβατίδης, εκπρόσωποι της διεύθυνσης του Λυκείου Κατσικά, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με αρμοδιότητα στην υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων Erasmus, αλλά και παλιοί γνώριμοι του σχολείου, όπως ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τέως διευθυντής του Λυκείου Κατσικά, Γιάννης Ντούρος, στη θητεία του οποίου υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα Erasmus στο εν λόγω σχολείο, ανοίγοντας έναν πολύ δύσκολο τότε δρόμο, που στην πορεία όμως έγινε μία πάγια τακτική και για το συγκεκριμένο αλλά και για πολλά από τα σχολεία της περιοχής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ