Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 10:41
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2023
Επικαιρότητα

«Αλλάζει τα φώτα» με ίδιους πόρους ο Δήμος Πωγωνίου

Off

4.744 λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα αντικατασταθούν με λαμπτήρες Led μέσω του έργου αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού Δήμου Πωγωνίου. Ενός σημαντικού έργου ενεργειακής αναβάθμισης με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τον παραμεθόριο Δήμο.

Η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώνεται στις 11 Αυγούστου με τη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωσή του να ξεπερνάει το 60%.     

Η αντικατάσταση των λαμπτήρων αφορά δημόσιους χώρους του Δήμου Πωγωνίου ήτοι οδοφωτισμό οδών, πλατειών, πάρκων και λοιπόν κοινόχρηστων και θα μειώσει σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτυπώματος.

«Το μέλλον είναι εδώ και φέρνει ένα πλήρως λειτουργικό, σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό δίκτυο φωτισμού και εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων προς όφελος των δημοτών μας. Η μείωση των αερίων θερμοκηπίων CO2 είναι μεγάλη σε ετήσια βάση και συγχρόνως μειώνεται ραγδαία το ετήσιο κόστος συντήρησης του δικτύου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο Δήμο μας με πολλαπλά οφέλη. Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τους δημότες μας και εξοικονομούμε πόρους. Αυτό είναι το τρίπτυχο του στρατηγικού μας σχεδιασμού» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 1.667.973,60€ με Φ.Π.Α.24% και προαίρεση ποσοστού 20% και θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πωγωνίου μέσω ιδίων πόρων προερχόμενων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ