Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 06:30
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Το Πάρκο Λακκωμάτων στη διάθεση των πολιτών

Off

Το Πάρκο στα Λακκώματα δίνεται στη διάθεση των πολιτών καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Δήμος. Το πρωί έγινε η διοικητική παραλαβή του πρασίνου το οποίο διαμορφώθηκε από τον ανάδοχο και στο εξής η ευθύνη συντήρησης περνά στην υπηρεσία του Δήμου.

Στο χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, ο Προιστάμενος και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο Προιστάμενος του Τμήματος Πρασίνου καθώς και ο ανάδοχος με συνεργάτες του.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον ανάδοχο του έργου «για το άριστο αποτέλεσμα που παραδίδει όπως και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού έργων που εκτελούνται σε όλη την έκταση του Δήμου».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 900 χιλιάδες ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που έγινε στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που ήταν απροσπέλαστος γίνεται επισκέψιμος καλύπτοντας ανάγκες της γειτονιάς, ανάγκες μικρών και μεγάλων. Τον χώρο αυτό θα πρέπει να τον σεβαστούν όλοι. Οφείλουμε να διατηρήσουμε το πάρκο σε άριστη κατάσταση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συνεργασία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Με τις παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν στο Πάρκο έχουν αναδειχθεί ιστορικά κτίρια της πόλης.  Στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης δημιουργήθηκε θεματικό πάρκο σκύλων, υπαίθριο καθιστικό που χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Έγινε ακόμα η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ